Súlyemelés

2022.11.28. 12:20

Remekelt a Fiszej SE két súlyemelője az OB-n

Richter Laura (balra) és Kecskés Karina egyaránt aranyéremmel zártak | Forrás: Fiszej SE

A hétvégén a tatabányai Földi Imre sportcsarnokban rendezték a súlyemelők Felnőtt Országos Bajnokságát. Szombaton a Fiszej SE Debrecen két versenyzővel indult és mind a két lány nyakába aranyérem került – számolt be róla a klub.

Richter Laura 49 kilógrammos súlycsoportban hat jó fogást produkált. Minden súlyt felemelt, amelyikkel megpróbálkozott, szakításban 50, lökésben pedig 60 kilogrammig jutott, összetett eredménye 110 kg lett. Kecskés Karina az 55 kilogrammos súlycsoportban szakításban 71, lökésben pedig 92 kilogrammos eredménnyel zárt, ami mind a két esetben új ifjúsági és junior országos csúcsot jelent. Összesítésben így 163 kilogrammal zárt az ifjú debreceni tehetség. Karina a verseny során két korosztályban összesen 6 új országos csúcsot javított meg. Így ifjúsági korosztályban hivatalosan is ő az egyedüli nemzetközi mesteri címmel rendelkező versenyző.

A lányokat felkészítő edző, Kecskés Zoltán természetesen elégedett mind a két versenyző eredményével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában