Kézilabda

2022.11.16. 18:51

Becsületbeli ügy teljesítve

A meccs legjobbjának a négy gólt szerző Vámos Petrát választották meg.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szép eredménnyel búcsúzott a magyar válogatott az Európa-bajnokságtól, a házigazda Szlovénia legyőzése a 11. helyet jelenti. Vámos Petrát választották a mérkőzés legjobbjának. Rettenetesen kezdték a magyar lányok a mérkőzést, a házigazda alig több, mint három perc alatt négy gólt lőtt, így vezetett 4–2-re. 

A következő négy szlovén találathoz már majd 17 percre volt szükség, így sikerült átvenni a vezetést. Feljavult a védekezés, eredményesek voltak a szélsők, Klujber Katrin igazi vezér volt, de mindenki hozzátette a magáét a játékhoz. A félidő végére ismét jutott néhány magyar hiba, ennek eredményeképpen egyenlített az ellenfél.

A folytatást Szlovénia kezdte jobban, Ana Gros – aki szünetig nem talált be – nyolc perc alatt szerzett négy gólt, ám 20–19-es hazai vezetésnél történt valami. Feljavult a Hornyák Dóra által vezetett magyar védelem, elkapták a fonalat a kapusaink, s működött a támadójáték. Szlovénia több mint nyolc percig nem lőtt gólt, így Vámos Petra harmadik góljával már 24–20-ra vezettünk. 

A hajrában mindent megtett az elvileg még elődöntőre is esélyes szlovén válogatott a fordításért, de a csapatként működő magyar együttes megtartotta előnyét, így szép győzelemmel zárta az Eb-t.

A meccs legjobbjának a négy gólt szerző Vámos Petrát választották, de jól teljesített a két gólig jutó Füzi-Tóvizi Petra és a védekezésben remeklő Hornyák Dóra és Bordás Réka is – számolt be a DVSC Schaeffler hivatalos honlapja.

HBN

A tények
Női kézilabda Európa-bajnokság
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 25–29 (14–14)
Ljubljana, 4100 néző: V: Merz, Kuttler (németek)
MAGYARORSZÁG: Janurik – Győri-Lukács 4, Klujber 9 (2), Füzi-Tóvizi 2, Hornyák D., Vámos P. 4, Márton G.  4. Csere: Szikora (kapus), Kuczora 3 (2), Debreczeni-Klivinyi 2, Albek 1, Bordás. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában