Labdarúgás

2022.11.19. 18:00

Baráth Péter: „Szeretnénk szépen zárni az évet”

A DVSC középpályása Luxemburg ellen bemutatkozott a válogatottban, s Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésén is győzni szeretnének.

Baráth Péter

Forrás: Napló-archív

Különleges összecsapás előtt áll Magyarország, hiszen ahogy lapunk is többször foglalkozott vele, vasárnap Dzsudzsák Balázs utolsó fellépése következik meggypiros szerelésben. A Dzsudzsi becenévre hallgató szélső a tervek szerint csapatkapitányként fogja a pályára vezetni – ahogy anno öltözői beszédeiben nevezte – a „Sasokat”. 

A Loki csapatkapitánya ezzel válogatott csúcstartóvá válhat, hiszen egyedüliként 109 alkalommal húzhatja fel a világ legszebb színeiben pompázó dresszt. Az összecsapásra eddig mintegy 50 ezer belépőjegy talált gazdára, így vélhetően érzelmes pillanatok elébe néz a gárda, ennek következtében valószínűsíthetően remek hangulatban zajlik majd a játék.

Ezen az estén szerepet kaphat Baráth Péter, a Loki fiatal labdarúgója, aki túl van a tűzkeresztségen, hiszen csütörtökön Luxemburg ellen debütált Marco Rossi válogatottjában. A cívisvárosi futballista a 78. percben lépett pályára, és szűk negyed óra alatt is igyekezett harcos játékstílusát megmutatni az olasz mesternek. A barátságos mérkőzés 2–2-es eredményt hozott, ám vasárnap hazai környezetben lehetősége adódik a nemzeti tizenegynek, hogy a sikerekben gazdag 2022-es esztendőt győzelemmel zárja. Ahogy fentebb említettük, az a régóta várt pillanat is elkövetkezhet, miszerint egyszerre két DVSC játékos is pályán lehet a Puskás Aréna gyepszőnyegén. Baráth Péter a Haonnak elmondta, szeretnék jó szájízzel lezárni az évet, és kiszolgálni a kilátogató fanatikusokat. 

– Hazai közönség előtt nem is lehet más célunk, mint a győzelem. Fantasztikus évet tudhatunk magunk mögött, ennek méltó lezárása egy újabb siker lehet. 

Motiváltak vagyunk, és ezzel szeretnénk megköszönni az egész éves szurkolást és támogatást a szurkolóinknak. Mindig motiváltan lépünk pályára, és szeretnénk örömet okozni a fanatikusoknak, akik egészen egyedülállóan buzdítanak minket bárhol is játszunk – mondta a labdarúgó. 

Egy görögök elleni meccs mindig izgalmas lehet, de a vasárnapi mérkőzésnek külön apropója is van: Dzsudzsák Balázs ellenük zárhatja le csodálatos válogatott pályafutását. Külön érdekesség, hogy a nyírlugosi támadó anno pont a hellének ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban. Baráth Péter úgy véli, megérdemli a szép búcsút a DVSC-ikon és örül, hogy ezeket a pillanatokat a saját bőrén tapasztalhatja meg. – Abban a helyzetben vagyok, hogy elmondhatom magamról, a klubomban és a válogatottban is csapattársnak nevezhetek egy ilyen vezért, mint Balázs. Meghatározó alakja a magyar labdarúgásnak, megtiszteltetés vele együtt futballozni. 

Ha valaki 108 alkalommal játszott a nemzeti csapatban, ezen alkalmak nagy részében ráadásul csapatkapitányként, akkor nem is lehet kérdés, hogy megérdemli a méltó búcsút, és ezt a meccset. 

Nagyszerű érzés lesz, és rendkívül megtisztelő, hogy testközelből élhetem majd át egy olyan játékos búcsúját, akit gyermekként még én is a televízióból néztem – hangsúlyozta Baráth Péter. 

A Magyarország-Görögország mérkőzés vasárnap 20 óra 15 perckor kezdődik a Puskás Arénában. Azok, akik nem lesznek jelen a helyszínen, az M4 Sporton élőben követhetik a mérkőzést. 

Orosz Krisztofer 

A válogatott kerete: 

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázsnak (Puskás Akadémia) 

Védők: Csongvai Áron (Újpest), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce) 

Középpályások: Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Schön Szabolcs (MOL Fehérvár), Nagy Ádám (AC Pisa), Baráth Péter (DVSC), Dárdai Palkó (MOL Fehérvár), Styles Callum (Milwall FC), Vécsei Bálint (FTC) 

Támadók: Ádám Martin (Ulsan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Dzsudzsák Balázs (DVSC), Németh András (KRC Genk), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában