Válogatott bringások Debrecenben

2022.10.22. 12:00

Több szinten is profitálhat az utánpótlás a debreceni VeloParkból

Utánpótlás-válogatott kerékpárosok látogattak Debrecenbe pénteken.

Bringások a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola udvarán

Forrás: Facebook / DKSI

Az eseményen, melyet a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola udvarán rendeztek, részt vett többek között Dér Zsolt országúti kerékpáros szövetségi kapitány és Nagy Zoltán, a DKSI elnöke. Nagy érdeklődés övezte a programot: a helyszínen volt akadálypálya a kíváncsi gyerekeknek, kipróbálhatták a versenybicikliket, találkozhattak válogatott kerékpárosokkal és a csapatbuszba is bepillantást nyerhettek a résztvevők.

Nagy Zoltán a Haonnak elmondta, tehetségkutató és a sportág népszerűsítésére szolgáló rendezvényt szerettek volna létrehozni, és hangsúlyozta: nehezebb elérni a fiatalokat, de reméli, hogy minél népszerűbb lesz a kerékpározás. – A mai digitális világban talán nehezebb a fizikális sportágak elkezdésére rávenni a fiatalokat, viszont amennyiben megérzik a mozgás örömét és a sport adta sikerélményeket, akkor tapasztalatom szerint könnyen megkedvelik a bringázást. A sportág elkezdéséhez sosincs késő, hiszen hogyha valaki 10-12 évesen kezdi el, de előtte már kialakult a mozgáskultúrája, akkor nagy sikereket is elérhet – mondta el Nagy Zoltán.

Forrás: Orosz Krisztofer

Az országúti kerékpáros szövetségi kapitány, Dér Zsolt szerint kis számokkal dolgoznak, hiszen korcsoportonként 15-20 fős keretből kell kiválasztania a 6 legjobbat, de a versenyen elért sikereken nem látszódik, hogy kevés a merítési lehetősége. A szakember örül az olyan eseményeknek, mint a debreceni, hiszen így sok fiatal érdeklődését felkelthetik a kerékpározás iránt, továbbá kiemelte:

a VeloPark nagy szerepet játszhat a sportág fejlődésében.

– Remek dolognak tartom, hogy a cívisvárosban létrejött egy ilyen edzőpálya, hiszen fontos a versenyzőknek, hogy biztonságos körülmények között, autómentesen készülhessenek az edzéseken. Az edzőknek is kedvező, hiszen így minden sportolót láthatunk tréning közben – taglalta gondolatait Dér Zsolt.

A szervezők és a szakemberek remélik, hogy minél több fiatal érdeklődését felkelti a kerékpározás, így remélhetőleg nagy sikereket érhetnek majd el hazánk képviseletében.

Orosz Krisztofer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában