Vívás

2022.10.10. 14:52

Szenzációs hétvégét zárt a Debreceni Sportiskola párbajtőrözője

Nagy Blanka csapatban és egyéniben is szerzett érmet.

Forrás: hunfencing.hu

A kadet európai körverseny első fordulójának, a Budapest Kupának a BOK Csarnok adott otthont a hétvégén. A nemzetközi szezon startján párbajtőrben a férfiak mezőnyében mintegy 300, míg a nőknél 270 nevező indult – olvasható a Békessy Béla Vívó Klub közleményében.

Rendező ország sportolóiként a magyar korosztályos versenyzők 64 fővel képviseltethették magukat, köztük lehetőséget kapott a DSI Debrecen hat reménysége, illetve a Békessy Béla Vívó Klub három tehetsége. Szombaton a nők csapatversenyben, míg a férfiak az egyéni mezőnyben léptek pástra. A csapatok összetételéről a magyar szövetségi kapitány döntött. Az első csapatban indult a Debreceni Sportiskola kiválósága, Nagy Blanka, aki Gachályi Grétával (AVA), Nébald Franciskával (MTK) és Szilárd Annával (Honvéd) vágott neki a küzdelmeknek. A 42 induló csapat között simán jutottak el a döntőig: az ukránokkal vívott összecsapás óriási izgalmakat tartogatott, és a magyar lányok 40:39-es győzelmével zárult.

Szabó Panna Éva (DSI) Magyarország 4. csapatában a 25. helyen végzett, míg a 3. csapatban szereplő Berényi Rebeka Anna (DSI), Oláh Enikő Júlia (Békessy Debrecen) és Sárvári Rita (Békessy Debrecen) a 34. helyen zárta a csapatversenyt.

A férfiak egyéni mezőnyében a 282 induló közül Mező István Ottó (DSI) a 47. helyen végzett, Virágos Sebestyén Imre (Békessy Debrecen) 218., míg Oszter-Barcsay Dominik (DSI) 255. lett.

Másnap a férfiak versenyeztek csapatban, a nők pedig egyéniben. Itt Mező István Ottó (DSI) volt érintett, akinek ez volt az első válogatott szereplése, és a 2. számú csapatba kapott besorolást. Ők a 47 induló csapatból a 23. helyen végeztek.

Nagy Blanka
Forrás: hunfencing.hu

A nők egyéni versenyében Nagy Blanka hibátlan csoportkörök után egy török, egy olasz, egy bolgár, egy észt, majd egy izraeli versenyzővel is megküzdött az elődöntőig. Itt a későbbi győztes ukrán Makszimenkótól szenvedett vereséget, így végül bronzéremmel zárt a nívós versenyen, ezzel nagy lépést téve a korosztályos válogatottság felé. A DSI további két indulója, Berényi Rebeka Anna a 99., míg Szabó Panna Éva 184. helyen zárt.

A nemzetközi versenyen való részvétel nemcsak óriási élmény volt a vívók számára, hanem hatalmas lehetőség is a tapasztalatszerzésre.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában