Labdarúgás

2022.10.09. 19:59

Kétszer büntette a DVSC hibáit a Ferencváros

Hiába játszott időnként a mezőnyben kulturáltan a Debrecen, ez nem volt elég az üdvösséghez.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem borult a papírforma, hazai pályán 2–0-ra legyőzte a DVSC-t a Ferencváros az NB I. 10. fordulójának utolsó összecsapásán. Debreceni szempontból nem kezdődött jól a találkozó, egy összecsapást követően a középső védő Sylvain Deslandest cserélni kellett már a 6. percben, helyére a sérüléséből felépült brazil Charleston érkezett. Közben Gróf Dávid már túl volt az első bravúrján, ám nem lehetett mondani, hogy megijedt volna a Vasutas a zöld-fehérektől: egy szép akció után Bévárdi Zsombor lövését ütötte ki Dibusz Dénes, majd a kapu előtti tömegjelenetet is „túlélte” az FTC.

Majd szinte azonnal gólt is lőttek a fővárosiak, Vécsi Bálint talált a debreceni kapuba a 11. minutumban. 1–0.

A Loki igyekezett már saját térfelén letámadni a hazaiakat, és többször is nehéz helyzetbe hozta a címvédő játékosait. A kezdeti nagy nekibuzdulást követően kissé csendesebbé vált a mérkőzés, leginkább mezőnyben gyömöszölték egymást a csapatok, de a hazai vezetés és fölény ellenére azt jó volt látni, hogy Varga Józsefék futballozni akartak a Groupamában is. Jó példa erre, amikor a 26. percben egy igen formás labdakihozatalt követően a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs próbálta a levegőben fél ollóval a kapuba juttatni a játékszert, majd Baráth Péter maradt le éppen csak Dorian Babunszki veszélyes beadásáról. A játékrész hajrája a Ferencvárosé volt, így maradt az egygólos főváros vezetés a szünetre.

Fordulás után cserék nélkül folytatódott a találkozó, és alig 30 másodperc elteltével már védenie kellett Grófnak.

A Lokomotív érezhetően igyekezett többet birtokolni a labdát, de aztán Bévárdi komoly hibája gyakorlatilag megpecsételte a hajdúságiak sorsát az 56. percben. 2–0.

A Baráth elleni szabálytalanság utáni szabadrúgást Dzsudzsák a kapu helyett ravaszul az ötösre csavarta, ám az érkező Charleston nem tudott élni a lehetőséggel. Szrdjan Blagojevics kettős cserével próbálta felrázni csapatát, Bévárdi helyére Kusnyír Erik érkezett, míg Bódi Ádámot a görög Alexandrosz Kyziridisz váltotta. Hajtott a szépítésért a Debrecen, a friss erő Kyziridisz szépen tekert a hosszú felé, de egy védőről az alapvonalra pattant a labda. Ám hiába az igyekezet, egyre több hiba csúszott a cívisvárosiak játékába, így a szépítés helyett sokkal inkább a harmadik ferencvárosi gól érett. Érezhette ezt a debreceni szakvezetés is, mert újabb kettőt cserélt a vendégcsapat: Varga József és Dorian Babunszki hagyta el a játékteret, őket Major Sámuel, illetve Sós Bence váltotta az utolsó negyedórában. Charleston nyíltabbá tehette volna a hajrát, de közeli lövése nem talált kaput, így maradt a 2–0-s, megérdemelt FTC-győzelem.

A Loki legközelebb az Újpestet fogadja Nagyerdei Stadionban vasárnap kora délután. 

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 10. forduló

Ferencváros–DVSC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 10857 néző. Vezette: Berke (Tóth II., Szalai) J.

FTC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Pászka, 88.)- Esiti (Besic, 55.), Vécsei (Mercier, 88.) - Zachariassen, Gojak (Sigér, 82.), Traoré (Manrique, 82.) - R. Mmaee

DVSC: Gróf – Bévárdi (Kusnyír 62.), Lagator, Deslandes (Charleston, 6.), Ferenczi – Varga J. (Major, 78.), Baráth P. – Szécsi, Dzsudzsák, Bódi (Kyziridis, 62.) – Dorian Babunszki (Sós, 78.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Gól: 1–0 Vécsei (11.), 2–0 Zachariassen (56.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában