Futsal

2022.09.12. 13:33

Nyolc DEAC-játékos bizonyíthat a magyar válogatottban

Nemzeti együttesünk célja, hogy bekerüljön az Európa-bajnokság Final Fourjába.

Forrás: DEAC

A magyar női futsalválogatottra október 18. és 23. között Eb-selejtező vár Csehországban, ahol a házigazda mellett Szlovákia és Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfél, a kvartettből az első helyezett jut a négyes döntőbe. Frank Tamás együttese a kvalifikációra szerdán és csütörtökön kétnapos edzőtáborral hangol, a bő keretet tizennyolc játékos alkotja – írta a deac.hu. 

A szövetségi kapitány ezúttal is számít a DEAC húzóembereire: Torma Lilla, Fülöp Diána, Tóth Nóra, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Nagy Anikó, Üveges Katalin és Gajzágó Flóra személyében a cívisvárosi klub nyolc kiválósága kapott meghívót.  

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Frank Tamás munkáját hajdúságiak vezetőedzője, Quirikó Vivien segíti. Gajzágó Flóra számára különösen fontos a lehetőség, mivel először bizonyíthat a nemzeti együttesben. 

– A vasárnapi bajnoki után jutott el hozzám a hír, először nem is tudtam feldolgozni, természetesen nagyon boldog vagyok. A szeretteim és a barátaim büszkék rám, anyukám kiemelte, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét. Izgatottan várom az edzőtábort, bár az előnyt jelent, hogy sok csapattársam segíthet a beilleszkedésben. Az előző szezonban igazoltam a DEAC-hoz, ami remek döntésnek bizonyult, ugyanis rengeteget fejlődtem, de nem dőlök hátra, mivel minden területen szeretnék előrelépni. Abban bízom, hogy a válogatottban olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel stabilizálhatom a helyem – nyilatkozta Gajzágó Flóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában