Szavazást indítottunk!

2022.09.21. 17:17

Kicsoda is Srdjan Blagojevic, a DVSC új vezetőedzője?

Felszállt a fehér füst, a DVSC szerda délután bejelentette, hogy a 49 éves, pro licences szerb tréner, Srdjan Blagojevic irányítja a továbbiakban a cívisváros labdarúgócsapatát.

Forrás: sportklub.rs

A szakember eleinte hazájában az alacsonyabb osztályban tevékenykedett, a Transfermarkt adatai alapján az FK Indjija és az FK Bezanijahoz például kétszer is visszahívták. Az FK Indjiját feljuttatta a szerb élvonalba, aztán a következő idény közben elváltak útjaik. Majd 2020-ban országot váltott, amikor elfogadta a kazah Kaspiy hívását, és az akkor a bajnokság leggyengébbjének tartott gárdát benntartotta, majd egy szezonnal később már stabil középcsapatot faragott belőle – összesen 53 tétmeccsen ült a Kaspiy kispadján.

Valószínűleg erre figyelhettek fel az ország egyik topklubja, az FC Astana vezetői, így 2021. novemberétől egészen 2022. szeptember 13-ig ott dolgozott.

Az astanai együttest a második helyen adta át utódjának, a kupában az elődöntőig jutottak, a nyáron pedig az Európa Konferencia Liga selejtezőjében is megfordult csapatával, de ott a lengyel Rakow Czestochowa 6–0-s összesítéssel továbbjutott. Egy múlt heti bejelentés szerint a felek közös megegyezéssel és “békében” váltak el egymástól, ami azért érdekes, mert Blagojevic az utolsó nyolc tétmeccséből hatot megnyert, kettőn pedig döntetlenre végzett a gárdával.

Ön mit szól ahhoz, hogy Srdjan Blagojevic lett a DVSC új vezetőedzője?

Böngészve a kazahsztáni sportoldalakat a szakemberről jó véleménnyel voltak az ottani drukkerek, aki szakítva a helyi futballsztereotípiákkal mind a Kaspiy, mind az Astanánál a labdatartáson alapuló, sok passzos futballstílust favorizálta elnyerve a szurkolók rokonszenvét.

A Loki új vezetőedzője már szerdán munkába állt, és segítőivel megkezdte a csapat felkészítését az október elsejei, Honvéd elleni bajnokira.

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában