Tenisz

2022.09.24. 21:39

Bondár Anna párosban tornagyőztes Budapesten

A szoboszlói teniszező cseh kettőst vert belga társával a salakos challengertornán.

Bondár Anna

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A német Tamara Korpatsch nyerte meg az egyesek küzdelmét a Római Teniszakadémián zajló salakpályás női challengertornán. Párosban Bondár Anna és belga társa, Kimberley Zimmermann győzött – számolt be a Nemzeti Sport.

Korpatsch – aki az elődöntőben Bondár Annát múlta felül – a viadal szombati döntőjében három szettben kerekedett a bolgár Viktoria Tomova fölé. Az első két játszma egyaránt a rövidítésben dőlt csak el, viszont a döntő szettben a német egyetlen gémet sem engedélyezett ellenfelének.

A párosok szombati döntőjében az első helyen kiemelt Bondár, Zimmermann kettős a Jesika Malecková, Renata Vorácová cseh duót győzte le döntő rövidítést követően.

Az első szett Bondáréké volt, a folytatásban azonban könnyedén egyenlített az ellenfél. A magyar játékos és társa a döntő rövidítésben 3–3 után ragadta magához a kezdeményezést, és 6–5 után már csak ők szereztek pontot. A találkozó 1 óra 22 percig tartott.
A HSE sportolója így értékelte a győzelmet: – Örülök, hogy itthon sikerült megszerezni a második WTA tornagyőzelmemet párosban a belga Zimmermann oldalán, igy az egyéni után sikerült javítani. és győzelemmel zárni a hetet, ami mindig nagyon jó érzés. A döntő elég hullámzó volt, de a lényeg, hogy a végén meglett.

WTA 125-ös torna, Budapest (115 000 dollár, salak)

Egyes, döntő
Tamara Korpatsch (német)–Viktoria Tomova (bolgár) 7:6 (7–3), 6:7 (4–7), 6:0
Páros, döntő
Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 1.)–Jesika Malecková, Renata Vorácová (cseh) 6:3, 2:6, 10–5 – döntő rövidítés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában