Futsal

2022.09.12. 09:21

A DEAC női futsalosai döntetlennel kezdték a szezont

Habár három góllal is vezetett Quirikó Vivien csapata, mégis pontosztozkodás lett az összecsapás vége.

Forrás: DEAC

A DEAC női futsalosai ott folytatták az új szezonban, ahol az előzőben abbahagyták, vagyis az első fordulóban azt a budaörsi gárdát látták vendégül, amellyel tavasszal a bajnoki döntőben találkoztak. A fináléról a hajdúsági lányoknak lehetnek szebb emlékeik, ugyanis az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot 3-0-ra nyerték a debreceniek – tudatta a deac.hu. 

Ünnepi pillanatokkal rajtolt a vasárnapi rangadó, hiszen az MLSZ futsalszakágvezetőjétől, Kozma Mihálytól megkapta a díját Torma Lilla (az előző szezon legjobb kapusa), Krascsenics Csilla (az előző idény legjobb játékosa) és Quirikó Vivien (a legutóbbi szezon legjobb edzője). 

Már a harmadik percben megszerezte a vezetést a DEAC, Üveges Katalin a kapu elé lőtte a labdát, ami Krascsenics Csilláról pattant be. Az első félidő derekán megduplázta fórját a hazai csapat, egy gyors kontrát Üveges fejezett be. Az első félidőben a fekete-fehérek domináltak, így nem volt érdemtelen a vezetésük. 

A második játékrész szintén remekül kezdődött az egyetemi klub számára, ugyanis Fülöp Diána berúgása Krascsenics Csillához került, aki a kapu felé fordult, majd beköszönt. Ekkor eldőlni látszott a találkozó, azonban a vendégek másképp gondolkodtak. A mindössze 16 éves Buzás Emma vette hátára a csapatát, és a fiatal titán mesterhármasával a 33. minutumban egalizáltak a tavalyi ezüstérmesek.

A hátralévő időben már nem esett újabb találat, így 3-3-mas döntetlennel ért véget az összecsapás. 

– Számítottam arra, hogy még nem lesz tökéletes a játékunk, akadtak olyan elemek, amiket még nem igazán tudtunk gyakorolni. Kiválóan kezdtük a mérkőzést, majd a második félidőben nem sikerült lefékeznünk a budaörsiek veszélyes támadóit. Sajnos a szünetet követően a támadójátékunkba sok hiba csúszott. Fontos tanulsága az összecsapásnak, hogy háromgólos előnyben sem lehet hátradőlni. Nyilván nem örülünk ennek az eredménynek, de nem dőlt össze a világ – összegzett Quirikó Vivien.

 

Női futsal NB I. 1. forduló


 

DEAC-Budaörs 3-3 (2-0)


 

DESOK, játékvezető: Forgács Krisztián, asszisztensek: László János, Varga György.


 

gólszerzők: Krascsenics (3., 22.), Üveges (11.), ill. Buzás (25., 27., 33.)


 

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Krascsenics, Horváth V. Cserék: Csepregi, Pócsik, Nagy A., Fülöp, Gajzágó, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában