Kézilabda

2022.08.18. 18:13

Román edzőlegenda vitte el a show-t a Loki edzőmeccsén

A Zilah ellen Kisvárdán lejátszott felkészülési mérkőzésen remekelt a DVSC Schaeffler védelme: kevés gólt kaptak, sok könnyű találatot szereztek, így simán nyert az együttes.

Forrás: dvsckezilabda.hu

A klubhonlap beszámolója szerint nagy iramban, sok hibával kezdtek a csapatok, a kezdeti kapkodásból a szilágysági csapat jött ki jobban, a negyedik percben 3–2-re vezetett a legendás mester, Gheorghe Tadici csapata. Aztán mintegy varázsütésre összeállt a debreceniek védekezése, a román csapat legtöbbször a kapura lövésig sem jutott el, a szerzett labdákból pedig sorra szerezte a Loki a könnyű gólokat. A HC Zalau a meccs elején négy perc alatt háromszor volt eredményes, a következő tizenkét percben viszont csak egyszer találtak be, így egygólos hátrányból hatgólos DVSC-előny kerekedett.

Tadici sűrűn jelezte elégedetlenségét a játékvezetéssel kapcsolatban – kapott is egy kétperces kiállítást –, s mivel a 70 esztendős szakember a reklamáláshoz szükséges szavak közül sokat ismer magyarul, jót derült a kisvárdai csarnok lelátóján helyet foglaló félszáz néző.

A félidő hajrájához közeledve kicsit faragott tetemes hátrányából a romániai együttes, de az utolsó percekben újra megrázta magát a DVSC, s kilencgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a debreceni lányok.

A második félidőben Torda Vanessa állt a kapuban, s előtte is ugyanolyan hatékonyan működött a Loki védekezése, így gyorsan nőtt az előnyük. A román csapat mestere folytatta showműsorát, amelyért hamarosan piros lapot kapott, játékosai pedig talán edzőjük hisztije miatt feleslegesen durván kézilabdáztak. A Debrecen nagyrészt percíz védekezésének köszönhetően magabiztosan nyerte meg a mérkőzést, szerencsére mindenki megúszta sérülés nélkül a hatvan percet.

A tények

DVSC Schaeffler–HC Zalau (romániai) 36–21 (20–11)

Kisvárda, 50 néző. V: Ignéczi, Pánczél-Héjjas.

DVSC: Gabriel – M. Costa 2, Planéta 5, Vámos P 1., Tóvizi 1, Kácsor 3, Petrus. 3 Csere: Torda (kapus), Töpfner 8 (6), Jezsikava 3, Szabó N. 4, Bordás 3, Hámori K 1., Hornyák D., Vámos M. 2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában