Bravó!

2022.08.01. 19:46

Nehéz lélekkel indultak, világbajnoki címmel tértek haza táncosaink – videóval

A debreceni kettős a hazai pályán induló osztrák párost is letáncolta a parkettáról Bécsben.

Forrás: Facebook / Nemzeti Versenysport Szövetség

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, világbajnoki címet szerzett a július 21. és 24. között megrendezett bécsi WDSF Profi Latin Kűr Világbajnokságon a debreceni Valcer Táncstúdió kettőse, Andrea Silvestri és Váradi Martina. A 15-szörös magyar bajnok, Európa- és világkupagyőztes, grand slam világranglista-vezető táncosok kvalifikációval jutottak el a világbajnokságig, s bár csak ettől az évtől számítanak profi táncosnak, – sőt, show táncban is most először mutatták meg magukat – máris bezsebeltek egy világbajnoki címet.

– Visszacsatolás ez nekünk, hogy jó irányba indultunk el – nyilatkozott portálunknak a kettős női táncosa. Váradi Martina úgy fogalmazott, a versenyen lelki terhet jelentett számukra, és óriási kihívásként élték meg, hogy a hazai pályán induló, többszörös világbajnok osztrák párossal is meg kell küzdeniük a címért. A megmérettetésen összesen öt induló mutatkozhatott be, a debreceni kettős pedig betonbiztos célkitűzéssel indult útnak.

– Amikor eldöntöttük, hogy idén elindulunk a világversenyen, akkor a célunk az volt, hogy maximális produkcióval léphessünk fel a parkettára, emellett el akartuk hozni a világbajnoki címet – fogalmazott.

A táncost telefonon értük utol, személyes találkozóra szinte lehetetlen volt nála bejelentkezni. Mint mondta, nagy a pörgés körülöttük, de ez csak a szokásos tempó. Immár 17 esztendeje lépnek a reflektorfénybe együtt, és csak az elmúlt időszak járványügyi helyzete lassított valamelyest az életükön. Most, hogy korlátozás nem fogja vissza őket, az egyik válogatott edzőtáborból a másikba sietnek, és sorra versenyeken méretnek meg. Legközelebb Németországban indulnak el egy grand slam versenyen, itthon pedig szeptember 18-án, Szombathelyen, az Európa-bajnokságon találkozhat velük a hazai közönség. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában