Salakmotor

2022.08.28. 18:14

Magosi és Lovas külföldi oválon

A négyszeres magyar bajnok az Aranysisakon, az ifjú titán a cseh junior bajnokságban szerzett 4 pontot.

A szlovákiai Zsarnovicán immár 58. alkalommal rendezték meg az Aranysisak elnevezésű meghívásos nemzetközi viadalt vasárnap. A megmérettetésen kilenc ország 20 vaspapucsosa öltött motoros ruhát, hazánkat Magosi Norbert, a SpeedWolf Debrecen salakszórója képviselte. A hagyományos szlovák derbi különlegessége, hogy futamonként 5-5 pilóta csatázott a helyezésekért.

Magosi – aki korábban kétszer, 2005-ben és 2006-ban diadalmaskodott az Aranysisakon – az alapverseny négy futamában állt starthoz, egyszer harmadik, kétszer negyedik, s egyszer ötödik lett, ezáltal négy pontot szerezve a 16. helyen végzett a húszfős mezőnyben. A hat versenyzőt felvonultató döntőben a lengyel Robert Chmiel diadalmaskodott, megelőzve a fináléig valamennyi futamát megnyerő ukrán Marko Levishynt, a lengyel Daniel Jeleniewskit, az olasz Paco Castagnát, a szlovén Nick Skorját és a lengyel Jakub Krawczikot, akit bukás miatt kizártak a legjobbak futamából.

Magosi Norbert
Forrás: SpeedWolf Debrecen

Lovas a cseheknél

Magosi mellett klubtársa, a SpeedWolf Debrecen ifjú motorosa, Lovas Zoltán is versenyzett a hétvégén. A 13 esztendős reménység a csütörtöki SGP3-as világbajnoki elődöntőt követően szombaton délelőtt Slanyban állt starthoz a cseh junior bajnokság 250 köbcentis kategóriájában – adta hírül a klub Facebook-oldala. A beszámoló szerint a viadalon 8 versenyző mérte össze tudását, a hazai, cseh versenyzőkön kívül egy német riválisa volt a cívis tehetségnek. A mezőnyből Lovas mellett Adam Bednár, Vojtech Sachl, Jan Hlacina és a német Mario Hausl is részt vett az SGP3 küzdelmében. Slanyban minden salakszóró négy alkalommal bizonyíthatott, Lovas egy második, két harmadik helyet szerzett, illetve egyszer negyedikként ért célba, így 4 ponttal a 6. pozícóban végzett. A győzelmet prágai Adam Bednár (11 pont) szerezte meg klubtársa, Vojtech Sachl (10) és a divisovi Adam Nejezchleba (7) előtt.

Lovas Zoltán
Forrás: SpeedWolf Debrecen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában