Labdarúgás

2022.07.31. 17:43

Pontot ért a Loki-szív!

Az első félidőben nagyon rosszul, a másodikban már jobban játszott a DVSC, és ez egy pontot jelentett a piros-fehéreknek.

Forrás: Molnár Péter

Kisvárdai döntetlennel kezdte az NB I. 2022–2023-as idényét a DVSC labdarúgó-együttese. Szép számú vendégtábor gyűlt össze a mérkőzésre, ami nem is csoda, hiszen a nyáron minden szinten megújult a Loki, többek között a korábban éppen Kisvárdán is dolgozó portugál Joao Janeiro készítette fel a piros-fehéreket a bajnokságra. A Veres Rivne elleni főpróbához képest mindössze két helyen változott az összeállítás, Baráth Péter helyett Varga József, míg Ferenczi János helyett Sós Bence várta a pályán a kezdősípszót. Ez azt is jelentette, hogy az új érkezők közül Christian Manrique és Olekszandr Romancsuk bennragadt a kezdő tizenegyben, míg Megyeri Balázs, Georgios Neofytidis, Meldin Dreskovic, Dusan Lagator és Sana Gomes a kispadról várta, hogy lehetőséget kapjon.

A jegyzőkönyvből az is kiderült, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs ebben a szezonban 10-es mezben fog majd futballozni. Török László, a hazaiak mestere a frissítés jegyében a hétközi nemzetközi kupameccshez képest több helyen változtatott a csapatán.

Jó iramban kezdődött a találkozó, a szabolcsiak nyomást gyakoroltak a Debrecenre, amely sikerült is, mert eleinte főleg a vendégtérfélen pattogott a labda. Igyekezett felvenni a ritmust a Loki is, a piros-fehérek a megszerzett labdákkal próbáltak minél gyorsabb ellentámadásokat vezetni. Az első negyedóra végén kétszer is vezetést szerezhetett volna Kisvárda, de Gróf és Kundrák hibáját is megúszta a DVSC.

A játékrész felére elcsendesedett az összecsapás, leginkább egymás hibáiból éltek a csapatok. A pálya talaja többször is megtréfálta a labdarúgókat, ami nem segítette a folyamatos játékot. Sylvain Deslandes fejese jelentette az első valóban veszélyes vendéglehetőséget, de Kovacic válláról kifelé pattant a stukkolása. Mesanovic lábában maradt a hazai vezetés, pedig azt a helyzetet nehezebb volt elpuskázni, mint értékesíteni.

Joao Janeiro cserére szánta el magát a 39. percben: a sárga lapos Kundrák Norbertet Ferenczi János váltotta. Debreceni szempontból nem nézett ki jól az első játékrész, sorra jöttek a hazai helyzetek, de Fortuna erősen fogta a hajdúságiak kezét.

Szünetben is cserélt a Loki, Manrique helyét a bissau-guineai friss igazolás, Sana Gomes foglalta el.

A játékos rögtön egy óriási hibával mutatkozott be, addig tétovázott a tizenhatoson belül, amíg elveszítette a labdát, aztán pedig lerántotta az emberét. A megítélt büntetőt Camaj értékesítette az 50. minutumban. 1–0.

Az 55. percben a semmiből egyenlíthetett volna a Debrecen, de Szécsi Márk ziccerben föléfejelt.

Joao Janeiro reagált az eredményre, érkezett Baráth Péter és Bárány Donát is, Varga József, valamint Dorian Babunszki számára ért véget a találkozó.

Érezhetően próbált felpörögni a Debrecen, leginkább szélről jövő beívelésekkel igyekezett veszélyt teremteni a vendégcsapat. Átvette az irányítást a Loki, több ígéretesnek tűnő lehetőséget is kiharcolt a gárda, sőt, Dzsudzsák gyönyörű lövésénél csak a hazai kapus bravúrján múlt az egyenlítés. Láthatólag hajtotta a dac a vendégeket, és ez meg is hozta gyümölcsét, Bárány Donát beívelésénél Dzsudzsák Balázs első lövését még védte a hazai kapus, de a kipattanóra a debreceni csapatkapitány érkezett és egyenlített, 1–1.

Sajnos nem tarthatott sokáig a hajdúsági boldogság, a lengyel Makowski védhetetlenül fejelt a vendégkapuba. 2–1.

Ám szerencsére maradt még a végére csattanó, egy megszerzett labdából Szécsi indította Bárány Donátot, aki kilőtte a rövidet, 2–2.

Folytatás hazai pályán az újonc Kecskemét ellen szombaton. 

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 1. forduló

Kisvárda–DVSC 2–2 (0–0)

Kisvárda, Várkerti Stadion. Vezette: Berke (Albert, Berényi)

Kisvárda: Hindrich – Hej, Vranjanin, Kovacic, Leoni – Melnyik, Lucas (Karabeljov, 72.) – Ötvös (Makowski, 65.) – Asani (Czérna, 72.), Mesanovic (Ilievski, 90.), Camaj (Navratil, 72.). Vezetőedző: Török László

DVSC: Gróf - Baranyai, Romancsuk, Deslandes, Manrique (Sana, 46.) - Dzsudzsák, Varga (Baráth, 56.) - Sós (Bévárdi, 86.), Szécsi, Kundrák (Ferenczi, 39.) - Dorian Babunszki (Bárány, 56.). Vezetőedző: Joao Janeiro

Gól: 1–0 Camaj (50., -tizenegyesből), 1–1 Dzsudzsák (85.), 2–1 Makowski (87.), 2–2 (Bárány, 93.)

Mesterszemmel

Török László: Nem vagyunk túl boldogok, nagyot hibáztunk a végén, pedig a kezünkben volt a mérkőzés. A végén rákapcsolt a DVSC, amire jól reagáltunk, de sajnos így sem tudtunk nyerni.

Joao Janeiro: Nagyon nehéz összecsapás volt, az eredmény összességében rendben van. Megmutattuk, hogy jó karakterek vannak a csapatunkban, ennek köszönhető az egyenlítés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában