Kosárlabda

2022.07.17. 16:39

Debreceni U17-es vb: előkelő helyen végeztek a magyar lányok

Ausztrália ellen 72–52-es vereséget szenvedtek a mieink, így hatodikok lettek a világbajnokságon.

Forrás: Kiss Annamarie

Elérkezett a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokság utolsó napja, amikor már minden találkozó a végső helyezésről döntött. A szombati Japán elleni győzelmet követően a magyar válogatott Ausztráliával küzdött meg az ötödik pozícióért. 

A déli gárda jobban kezdte az összecsapást, a mieink kicsit beragadtak az elején, ezért aránylag korán időt kért Völgyi Péter. Ez kicsit felrázta a mieinket, de a az ellenfél által kialakított 5-6 pontos különbségen nem nagyon tudtak faragni. Ráadásul a válogatott eddigi legjobbja, Toman Petra megsérült egy támadásnál, ezzel még több fejtörést okozva a stábnak. Az első negyed végén 19–13-ra vezettek az ausztrálok. A szünet után egészen kicsire csökkent a hátrány a két csapat között, azonban egyenlíteni nem tudtak a lányaink, cserébe egy-két hibát kihasználva visszaszerezte korábbi előnyét az ellenfél, így nyolc pontos különbségnél, 33–25-ös állásnál következett a félidei szünet. 

Ezúttal Strausz Edina szállította a pontokat a mieinknek, akik a harmadik negyedben ismét nagyon közel felzárkóztak Ausztráliára, azonban két gyors kosárral megint visszaállt a már megszokott hatpontos különbség. Akárhogy igyekeztek a mienk, a különbség folyamatosan nőtt a két együttes között, öt és fél perccel a vége előtt Völgyi Péter újabb időkérésénél már 64–50-re mentek a vendégek. A végére sem sikerült közelebb kerülniük a lányoknak, 72–52-es vereséget szenvedtek Ausztráliától, így az előkelő hatodik helyen végeztek a világbajnokságon.

Az utolsó meccset követően Völgyi Péter a csapat edzője elmondta, hogy helyezéstől függetlenül nagyon elégedett a lányok által mutatott játékkal. – Fokozatosan előre tudtunk lépni úgy, hogy nagyon kevés felkészülési mérkőzésünk volt a torna előtt. Ezt a vb-t tulajdonképpen arra is kellett használni, hogy a meccseken belül bizonyos részfeladatokat végezzünk el, és egyes játékelemekben fejlődjünk. A csoportmeccsek alatt ezt sikerült megvalósítani – fogalmazott.

A szakember kihangsúlyozta, hogy minden „kötelező” győzelmet magabiztosan hoztuk a tanítványai. –  Sajnálom, hogy Kanada és Ausztrália közül legalább az egyiket nem sikerült megvernünk, de mind a két gárda óriási fizikális fölényben volt velünk szemben. Ezt hosszú perceken, sőt negyedeken keresztül kompenzáltuk, de a végjátékra a sok ütközés és lepattanó miatt elhasznált energia nagyon hiányzott. Nyilván fejben is fáradtunk ezeken a találkozókon, ezért végül nem sikerült nyerni – foglalta össze a látottakat. Hozzátette, ettől függetlenül büszke a lányokra és azt kívánja, hogy soha rosszabb világbajnokságuk ne legyen.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában