U17-es női kosár-vb

2022.07.10. 19:05

A japánokat is megverték a magyar lányok

A magyar válogatott a második összecsapását is megnyerte a csoportjában, így két forduló után 100 százalékos.

Toman Petra volt a legeredményesebb magyar játékos a meccsen | Forrás: Molnár Péter

A debreceni U17-es női kosárlabda-vb második játéknapján a magyar válogatott Japán ellen lépett pályára vasárnap délután a Főnix Arénában. A csoportkör első fordulójában a mieink 55–39 arányban győztek a belgák ellen, míg a japánok Mexikót verték 77–40-re. Ez az összecsapás tehát beillett a kvartett rangadójának is, mindkét együttes úgy várhatta a meccset, ha nyer, akkor nagy válószínűség szerint az első két hely valamelyikén végez a csoportban.

Forrás: Molnár Péter

A mérkőzés –, ahogy arra előzetesen számítani lehetett – magas tempóban zajlott: az ázsiai együttes támadásban igyekezett a lehető leggyorsabban felérni a palánkhoz, hogy a rendezetlen magyar védelemre vihesse rá a labdát. Az első percekben ez működni is látszott, azonban Völgyi Péter tanítványai egyre inkább kontrollálni tudták a mérkőzést, így az első szünetben már 19–18-ra vezettek. 

A második negyedet ott folytatták, ahol abbahagyták, és 27–20-ra elléptek. Ekkor kért időt Natsumi Yabuuchi, a japánok trénere, hogy rendet tegyen kicsit a fejekben. Ennek ellenére a magyar előny szép lassan 10 fölé kúszott, így egy negyeden belül a második idejét is kikérte az ázsiai szakember. A félidőben azonban így is 43–29-re vezettek a mieink.

Forrás: Molnár Péter

A nagyszünetet követően is meggyőzőbb volt nemzeti együttes az ellenfelénél, a pontokat rendszeresen gyártó Toman Petra mellett Strausz Edina szórta még a kosarakat, de mindenki remek teljesítményt nyújtott a csapatból. Az utolsó játékrészt 60–44-es megnyugtató előnnyel kezdhették a mieink, a japán válogatottban már érezhetően nem volt annyi erő, hogy felzárkózzon a magyar csapatra, így 79–55-re nyertek a Főnix Aréna lelkes közönsége előtt.

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése kedden 17 óra 30 perctől lesz a papíron elvileg gyengébb játékerőt képviselő mexikói válogatott ellen, azonban nem szabad félvállról venni azt az összecsapást sem, mert nagyon fontos a győzelem megszerzése.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában