Fotókkal

2022.07.09. 19:23

Győzelemmel kezdtek a magyarok a debreceni világbajnokságon

55–39-re verték a belgákat.

Forrás: Molnár Péter

Elkezdődtek az U17-es női kosárlabda-vb küzdelmei Debrecenben szombaton. A számunkra legfontosabb meccs 17 óra 30 perctől kezdődött, ezen a magyar válogatott játszott Belgium ellen. 

A Főnix Arénába kilátogatók rendkívül küzdelmes első néhány percnek lehettek tanúi, sok volt az eladott labda és a kihagyott lehetőség mind a két oldalon. A belgák 7–3-as előnyénél Völgyi Péter időt kért, ami teljesen felrázta a lányokat, hiszen az első szünetben 13–7-re már a mieink vezettek. A második negyedben kicsit magára talált az ellenfél, ez arra volt elég, hogy nem nőtt tovább a mieink előnye, hanem állandósult egy 5-6 pontos különbség.

A félidő előtti utolsó percekben azonban még jobban el tudott szakadni a magyar együttes, így 28–19-nél jött a fordulás. 

A folytatásban is hasonló volt a találkozó képe: küzdelmes, fizikális volt a találkozó alkalmanként be-becsúszó hibákkal. Belgium dicséretesen küzdött és mindent megtett a felzárkózásért, azonban Toman Petra és Tyra Aho vezérletével egyre inkább elléptek a magyar lányok, akik az utolsó negyedet már több mint 10 pontos előnnyel kezdték. Philip Wolk csapata egyre inkább fáradni látszott a végéhez közeledve, védekezésben és támadásban is előfordultak figyelmetlenségek a játékukban. A dudaszót megelőző percekben igazán már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a két gárda között, végül 55–39 arányban, magabiztos játékkal győzött Magyarország.

A mieink legközelebb vasárnap délután 17 óra 30 perctől lépnek pályára, akkor Japán lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában