Labdarúgás

2022.06.22. 16:05

Mi lesz veled, DVSC? Nincs még eredménye az „örmény műveletnek”

Tűkön ülve várja a Loki-tábor, hogy rendeződjön a DVSC sorsa.

Forrás: NS-archív

Amint arról beszámoltunk, egy örmény hátterű társaság élénk érdeklődést mutat a piros-fehér klub iránt, és ez tartja lázban a szurkolókat, akik – miután semmi érdemi információt nem kapnak a tulajdonosoktól – csak találgatnak, és kapkodják a fejüket, hiszen megannyi pletyka lengi körül az egész történetet.

Egyetlen hivatalos közlés érkezett a tulajdonosok részéről, az örmény társaságot meglehetősen rossz színben feltüntető, legnagyobb német sportmagazin, a Kicker cikke nyomán született, Cívishíren megjelent írás után Kósa Lajos, a futballcsapatot üzemeltető cég, a DVSC Futball Szervező Zrt. többségi tulajdonosa, a DVSC Egyesület elnöke azt írta:

„Jelentős érdeklődés tapasztalható egyes európai futballpiaci szereplők részéről a DVSC Futball Szervező Zrt. iránt. A DVSC Egyesület a cég többségi tulajdonosaként több konkrét lehetőséget vizsgál a Loki erejének növelése érdekében. Szponzori, befektetői, partneri tervekről van szó. Egyesületünk az ilyenkor szokásos eljárást követi. Nem hoztunk még döntést. Az ügy jelentőségének tudatában biztosítjuk arról a közönségünket, hogy részletes tájékoztatással szolgálunk, ha bármely művelet eredményre vezet.”

Eltelt egy hét, és nem történt semmi érdemi. Immár arra tennénk nagyobb pénzt, hogy az „örmény művelet” eredménytelenül zárul, mert bár szó volt róla, hogy a kisebbik tulajdonos, a debreceni önkormányzat június 23-i közgyűlésén dönt a Debreceni Labdarúgó Akadémia vezetőinek felmentéséről, a közgyűlés napirendi pontjai között nem szerepel focis téma. Sürgősséggel polgármesteri előterjesztést ugyan felvehet a közgyűlés a napirendek közé, de információk szerint a Fidesz-frakcióban a héten egyáltalán nem került szóba a DLA ügye, tehát hirtelen kéne lenyomni akármit is a képviselők torkán csütörtökön. Ismerve Papp László polgármester alaposságát, erre aligha kerül sor.

A debreceni önkormányzat csak a Debreceni Labdarúgó Akadémiában lévő részesedése nyomán kényszerül közgyűlési döntésre, a DVSC Futball Zrt-ben 25 százalék alatti tulajdonrésze van, tehát ott nem szükséges a képviselő-testület áldása. A hírek szerint az új „befektető” saját embereit ültette volna a DLA szakmai vezetésébe, ezért kellett volna megválni a jelenlegi vezetőktől – jelesül Ábrók Zsolt ügyvezetőtől, Hegedüs Tamás és Kolbe Ádám szakmai igazgatóktól –, akiket alig egy éve neveztek ki.

Egyelőre a DVSC-nél sem tudnak semmi konkrétumot, csak kivárnak. Nem tudni, pontosan mennyi pénzzel szállna be a kaukázusi társaság, és az sem világos, hogy milyen konstrukcióban képzelik el a klub működtetését. A csapat Joan Carrillo irányításával edz, de foghíjas. Eddig jóval többen távoztak, mint amennyien érkeztek, márpedig a gárda alapos erősítésre szorulna ahhoz, hogy a kiesés réme ne Damoklész kardjaként lebegjen a fejünk felett a következő idényben is. Az nyílt titok Debrecenben, hogy igazolni egyelőre nem lehet, a „fejesek” leállították Tőzsér Dániel sportigazgatót, amíg a remélt megmentővel tárgyalnak. Ennek az állapotnak – így vagy úgy – mindenesetre érdemes lenne hamarosan véget vetni, mert a 121. magyar labdarúgó-bajnokság egy hónap múlva, július végén kezdődik!

Cs. Bereczki Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában