Futsal

2022.06.03. 20:19

Ezt nagyon gyorsan el kell felejteni, már az első félidőben kivégezték a DEAC-ot

A hajdúsági gárda három perc alatt lenullázta annak az esélyét, hogy már Veszprémben eldöntse a bronzcsatát.

Forrás: Napló-archív

Pont kerülhetett volna a férfi futsal NB I. bronzéremért folyó párharcára, hiszen az első két mérkőzést a DEAC nyerte, így Elek Gergő alakulata egy újabb idegenbeli bravúr után már bronzzal a zsebében térhetett volna vissza a cívisvárosba. A második összecsapáson megsérült Faragó Lajos nem tudta vállalni a játékot, de a többi futsalos hadra fogható volt.

Ehhez képest katasztrofálisan indult a találkozó, Pál Patrik 16 másodperc alatt duplázott, Tatai József pedig a harmadik perc végén már a harmadik gólt passzolta Krajcsi Bence kapujába. 3–0.

A hajdúsági kispad azonnal időt is kért, Elek Gergő higgadtan magyarázta játékosainak, hogy min változtassanak a jobb folytatás érsekében. Fel is javult az egyetemisták futsalja, de komoly veszélyt nem jelentettek a bakonyiak kapujára, Krajcsinak továbbra is több dolga volt. A játékrész felénél Thiago lábában volt a szépítés, de nem állt mellé a szerencse. Akkor mit írjunk Szentes-Bíró Tamás lehetőségénél, aki az üres kaput nem tudta eltalálni. Ezt követően Krajcsi újabb bravúrokkal akadályozta meg, hogy debreceni szempontból már félidőre végleg elmenjen a hajó a mérkőzésen.

Ám Rodrigo öngóljánál ő is tehetetlen volt, mint ahogy a menteni igyekvő brazilt sem érdemes kárhoztatni az újabb veszprémi találatnál. 4–0. De itt sem volt vége, Tatai döfött egy újabb tört a hajdúsági szívekbe a 18. minutumban. 5–0.

A szünetre eldőltek a nagy kérdések, a fordulást követően a második játékrész tisztességes lehozása lehetett az egyetemisták célja. Szentes-Bíró Tamás, Harmati Tamás és Thiago révén ez sikerült is, a vége 6–3 lett, mert Tatai is betalált még.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása 2–1 a DEAC-nak, folytatás pünkösdhétfőn 18.30-tól a DESOK-ban.

MSZ

A tények

Férfi futsal NB I., a 3. helyért, 3. mérkőzés

Veszprém Futsal–DEAC 6–3 (5–0)

Veszprém, Március 15. Sportcsarnok. Vezették: Czene-Jóó (Ibriksz, Kondákor).

Veszprém: Spandler - Tatai, Fridrich, Pál, Rutai. Cserék: Koncsol (k), Everton, Dorogi, Boromisza, Bognár, ábrahám, Bencsik, Molnár, Kiss. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

DEAC: Krajcsi - Rodrigo, Thiago, Berecz, Szabó. Cserék: Tóth (k), Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

Gól: 1–0 Pál (1.) 2–0 )Pál (1.), 3–0 Tatai (3.), 4–0 Rodrigo (16., öngól), 5–0 Tatai (18.), 5–1 Szentes-Bíró (30.), 5–2 Harmati (34.), 6–2 Tatai (34.), 6–3 Thiago (37.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában