Kerékpár

2022.06.22. 20:01

Az ország leggyorsabb kerékpárosai versenyeztek Bocskaikertben

Vas Kata Blanka és Fetter Erik is megvédte bajnoki címét.

Forrás: Kiss Annamarie

Magyarország legjobb időfutam menői adtak egymásnak randevút a Bocskaikert mellett megrendezett Egyéni Időfutam Bajnokságon. A meglehetősen meleg időjárás miatt a több mint 200 nevező önmaga és az óra mellett az időjárási körülményekkel is meg kellett, hogy birkózzon, de így is remek eredmények születtek mind a 17 korcsoportban. A legjobban várt versenyek közül a felnőtt nők (WElit) mezőnyében a hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes bringás, Vas Kata Blanka diadalmaskodott, ugyanis 1 perc 5 másodperccel teljesített gyorsabban, mint a második legjobb időt tekerő Zsankó Petra. A dobogó harmadik fokára Jordán Réka állhatott fel. A győztes lapunknak is értékelte a teljesítményét. 

– Mindenképp szerettem volna nyerni az ob-n. Magán az időfutamon nem éreztem annyira nagyon jól magam, de igazából rosszul sem. Kedden jöttem haza magaslati edzőtáborból, az időfutam bringámmal aznap elmentem egyet átmozgatni, szerdán pedig versenyeztem vele, úgyhogy örülök, hogy győztem. Annyira nem szeretem ezt a pályát, mert egy kicsit unalmasnak találom, de a pozitívum, mivel ez van minden évben, legalább tudtam, hogy mire számíthatok – elemezte a klasszis, akitől lapunk azt is megtudakolta, az országúti-, a hegyi-, vagy a terep kerékpározást szereti-e a legjobban? – Mindhárom szakágat szeretem, de a szívemhez legközelebb a cyclo-cross áll. Mindegyik teljesen más, és nem is könnyű közöttük az átmenet, aki országúti kerékpárral kezdi, annak szerintem nem is igazán megy majd a váltás mountain bike-ra – mondta el Vas Kata Blanka, aki egy hét múlva már utazik a Giro d’Italia Donnéra, az olasz női országúti kerékpáros körversenyre.

A férfiak Elit mezőnye startolt el utoljára, sajnos az előzetes nevezései listához képest két nagy sztár, Valter Attila és Filutás Viktor hiányzott a rajtnál. Távollétükben könnyebb dolga volt a címvédő Fetter Eriknek, aki egészen kiváló, 50,86 km per órás-s átlagot produkálva 44 perc 50 másodperc alatt tudta le a 38 kilométeres távot. Fetter 17 másodperccel utasította maga mögé az ugyancsak 50 feletti átlagot tekerő Peák Barnabást, és 1 perc 46 másodperccel Somogyi Gergelyt. 

– Természetesen az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen sikerült címet védenem és nyernem – hangsúlyozta a győztes. – A saját teljesítményemmel egyébként annyira nem vagyok kibékülve, egy picit jobbra számítottam, mert tudom, hogy több van bennem. Nem volt annyira jó napom, leginkább magammal küzdöttem és a nehéz lábaimmal, emiatt van bennem egy kis hiányérzet. Szerencsére még van pár hetem a következő nagy versenyig, a júliusi Európa-bajnokságig, úgyhogy addig ki tudjuk javítani talán a hibákat, vagy élesíteni egy kicsit a formát. Ez lesz a következő cél az előttem álló időszakra – fogalmazott Fetter Erik. 

MSZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában