Testépítés

2022.05.11. 13:25

Új debreceni fitnesz-tehetség tör nemzetközi babérokra

Sikeres debütálás után cél a profi kártya megszerzése.

Forrás: Dunavölgyi Media Team

Nagyszerű sikert ért el élete első versenyén a debreceni Gál Krisztina: a WABBA Hercules Olympia elnevezésű testépítő és fitness viadalán két ezüstéremmel gazdagodott az elmúlt hét végén. A Budakalászi Sportcsarnokban megrendezett seregszemlén a Tóci Fitt-Kondi TE sportolója a fitness modell kategória +163 cm-es küzdelmében előbb a délelőtti programban a tehetségkutató kategóriában 20 induló közül a második helyen végzett, s ezzel bejutott a délutáni programba, ahol már nemzetközi mezőny állt pódiumra. Ezen a megmérettetésen a 21 hölgy közül az előkelő második pozícióban zárt a cívisvárosi résztvevő. Gál Krisztina ezzel a remek produkcióval kiharcolta a jogot arra, hogy június 18-án az olaszországi Vicenzában a világbajnokságon is megmutathassa kidolgozott testét.  

Kételyek nélkül

– Közel egy éves edzés után, tavaly októberben döntöttünk úgy Krisztinával, hogy a kivételesen jó genetikájára és a jól kidolgozott edzésekre alapozva megcélozzuk a májusi WABBA-versenyt, s eredménytől függően az azt követő olaszországi világbajnokságot – nyilatkozta a 25 esztendős fitness modell-versenyző felkészítője, Nagy Imre. – A féléves versenyfelkészítő program igencsak intenzív munka volt, heti hat napon edzettünk a konditeremben, majd vasárnap következett a technikai rész, amikor Szilágyi Ildikó irányításával a pózolást gyakorolta Kriszti. Minden dicséretet megérdemel a versenyzőm, hiszen ezen időszak alatt nem voltak kételyek vagy megingások, csakis a cél lebegett a szemünk előtt. A megszerzett két ezüstéremmel végül meglett a kemény edzéseknek és a sokszor embert próbáló diétáknak az eredménye. Annak tükrében, hogy népes mezőnyben, a délelőtti programban 19, míg délután 20 ellenfele volt Krisztinek, s mindezt élete első versenyén érte el, így még jobban felértékelődik a siker.

Az elismert tréner elmondta, miután Krisztina elindulhat a június 16-ai olaszországi világbajnokságon, így nincs megállás. A szombati, budakalászi versenyt követően két nap pihenőt kapott a fitneszversenyző, ezt követően újra a kondigépek közé állt, s ismét teljes értékű munkát végez. Nagy Imre nem titkolja, szép eredményeket vár tanítványától Itáliában, reális célkitűzésnek tartja, hogy profi kártyát szerezzen a vicenzai világversenyen. 

Gál Krisztináról érdemes tudni, hogy élelmiszeripari mérnökként dolgozik, s párja, aki szintén testépítő, megfelelő hátteret biztosít számára a versenyzéshez. 

Boros Norbert 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában