Küzdősport

2022.05.12. 08:00

Kálucz Martin élete legkeményebb meccsére készül

Idegen környezetben, egy rendkívül felkészült, erős rivális ellen kell bizonyítania szombaton.

Kálucz Martin (balra) Borics Ádámmal is készült a pozsonyi gálára

A debreceni fightert a pozsonyi NTC Arenában a hazaiak büszkeségével, Jozef Wittnerrel zárják egy oktagonba. A körítésre biztosan nem lesz panasz, ugyanis a szlovák-cseh közös összefogással létrehozott társaság, az RFA (Real Fight Arena) ezzel az eseménnyel debütál az MMA nemzetközi világában. A küzdősportok szerelmesei egy új korszak kezdetének nevezik az RFA megszületését, éppen ezért óriási dolog, hogy Kálucz Martin az első nagy gálájukon a főkártyán kapott helyet. Ez mindenképpen nagy megtiszteltetés és elismerés, viszont némiképp teher is egyben, hiszen egy magasan jegyzett szlovák harcos ellen kell bizonyítania a cívis fighternek.

Boriccsal készült 

– A felkészülésem a tervek szerint alakult, heti 10-12 edzéssel készültem a meccsre. Azért, hogy a legideálisabb körülmények között és a lehető legjobb feltételek mellett készüljek, kéthetente 3-4 napot Budapesten gyakoroltam. Ezért nagyon hálás vagyok a pesti edzőtársaimnak, Juhász Balázsnak, Kochan Józsefnek, Horváth Ádámnak és Kertész Máténak, illetve Peszlen Ferenc edzőnek, akikkel baráti lett a kapcsolatunk. S ami a legtöbbet jelentette az elmúlt időszakban: Borics Ádám segítségét is igénybe tudtam venni, együtt edzhettünk. A legmagasabban jegyzett magyar MMA-s puszta jelenléte és szakmai tanácsai nagyon sokat jelentettek a számomra. Úgy érzem, magyarországi viszonyokhoz képest a lehető legtöbbet kihoztam a felkészülésből – nyilatkozta a Hajdú Online-nak a Lókodi Fight Club SE versenyzője.

Underdogként

Nincs mit szépíteni a dolgon, nem Kálucz a meccs favoritja, az egyik fogadóirodánál Wittner sikerére mindössze 1,06-os oddsot adnak. – Valóban ő az esélyes, de ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel várom majd a támadásait. Sőt, szeretném meglepni a szlovák srácot! A riválisom brutális fizikai erővel rendelkezik, tudom, mi a stílusa, mit képvisel a ketrecben. De ezen a szinten már mindenki tökéletes fizikai állapotban van, és remek technikai tudással rendelkezik. Egyetlen dolgom van, felnőni a feladathoz. Tizenöt éve sportolok, s azért imádom csinálni, mert mindig tud újat mutatni. Wittner stílusa miatt most komolyan ráálltam a birkózásra, s bevallom, nagyon megtetszett. Bízom benne, a sok dolgot, amit tanultam, kamatoztatni tudok szombat este. Egy biztos, mindent beleadok majd a mérkőzésen, ezzel is tisztelegve barátom, Gönczi János emléke előtt – fogadkozott Kálucz, akinek a segítői Borics Ádám, Lókodi Attila és Peszlen Ferenc lesznek a gálán. 

Boros Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában