Jön a döntő első meccse!

2022.05.26. 10:48

„Csalni” fogja a futsalt az Újfalu a Haladás ellen

Amennyiben okosan játszanak Nagy Imréék, meglephetik az egyre idegesebbé váló Haladást.

Nagy Imréék (balról) egy pillanatra sem hagyhatják majd szabadon Dróth Zoltánt | Forrás: Napló-archív

Megismétlődik a tavalyi futsalbajnoki finálé, azaz ismét a Haladás és az MVFC Berettyóújfalu között dől el, melyik gárda játékosainak nyakába akasztják az aranyérmet az idény végén.

Elég sűrű a versenynaptár, hiszen az újfaluiak a hétfői, Újpest elleni idegenbeli 5–0-s sikerrel biztosították be maguknak a serleg visszahódításának esélyét. Tavaly a szombathelyiek örülhettek, és idén is ők lesznek pályaelőnyben, hiszen magabiztosan nyerték meg a felsőház küzdelmeit. 

– Mivel hétfőn még meccsünk volt, így az edzések inkább taktikai jellegűek voltak a héten. Az biztos, hogy a Haladás kipihentebb lesz, hiszen ők két hete nem játszottak, mi pedig megjártuk a fővárost. A tervek szerint csütörtök reggel indulunk Szombathelyre, így még ha fárasztó is lesz a hosszú út, azért lesz időnk a kezdés előtt kilazítani az izmokat – válaszolta Nagy Imre, az MVFC játékosa a Mennyire vagytok frissek? kérdésre a Hajdú-bihari Naplónak. – A két csapat jól ismeri egymást, újat nem hiszem, hogy tudnánk egymásnak mutatni. Nekik a centerjáték az erősségük, a válogatott Dróth Zoltán kiválóan tartja meg a labdát, és abból leosztja a többieknek, vagy lefordulva kapura lő.

Mi igyekszünk majd dinamikusabban mozogni, de emellett megpróbáljuk egy kicsit – ha lehet így mondani – csalni a futsalt, hiszen tudjuk, jó erőből áll a Haladás, talán azt is ki lehet jelenteni, hogy jelenleg jobb csapat is, mint mi. Ettől függetlenül, ha okosan, taktikusan játszunk, akkor sikerülhet a bravúr, és elvehetjük tőlük a pályaelőnyt

– fogalmazott a válogatott futsalos. 

Három győzelemig 

A párharc az egyik fél három nyert mérkőzéséig tart, az első, a harmadik és – amennyiben szükség lesz rá – az ötödik találkozón a Haladás lesz a pályaválasztó. Ha rendes játékidőben döntetlenre végződik egy mérkőzés, akkor 2x5 perc hosszabbítás következik, amennyiben ekkor sem születik döntés, a büntető pontról végzett rúgásokkal döntik el a csapatok, hogy ki az összecsapás győztese. 

Az újfaluiak számára a sikerhez fontos lesz a türelem és az, hogy ne kezdjenek el kapkodni a játékosok, ha a szombathelyiek megpróbálják benyomni a kapujuk elé a piros-fehéreket.

– Az utóbbi meccseinken próbálkoztak ezzel, erre reagálva akkor Trencsényi János átállított minket az 5 a 4 elleni játékra, amivel sikerült kizökkentenünk őket a ritmusukból, szerintem csütörtökön is előkerülhet ez a taktika. A vasiakon lesz nagyobb a nyomás, hiszen hazai pályán kezdenek, és nagyon akarják a bajnoki címet. Ki kell zökkenteni őket, és ahogy telik az idő egy ikszes állásnál vagy a vezetésünknél egyre jobban kinyílhatnak, mi pedig okosan játszva, tiszta fejjel kihasználhatjuk ezt – nyilatkozta Nagy Imre. 

Adja a televízió

A Haladás vélhetően az eltiltások és a sérülések elkerülése miatt már tartalékosan hozta le a felsőház küzdelmeinek hajráját, de a Berettyó ellen ezek a játékosok – például Dávid Richárd és a kapusok is – nagy valószínűséggel visszatérnek. A hajdúságiaknál Horváth Norbertnek a veszprémi meccs után bedagadt a térde, így információink szerint a válogatott játékos kihagyja a találkozót, de a többiek hadra foghatóak. 

A Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu mérkőzés 20.15 perckor kezdődik csütörtökön, a találkozót a tervek szerint az M4 Sport élőben közvetíti.

MSZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában