Vízilabda

2022.04.06. 17:12

Új vezetőedző a DVSE-Master Good élén

Az élvonalbeli búcsút követően Kádár Kálmán váltja Süveges Mátét a DVSE-Master Good kispadján.

Forrás: DVSE

A korábbi olimpikon vízilabdázó, a Nagyváraddal vezetőedzőként 2017-ben Euro Kupa döntőt játszó szakember megbízatása három évre szól - olvasható a dvse.hu-n.

 

Hiába várta nagy reményekkel, minőségi kerettel és több év után ismét egy tőkeerős szponzorral a szezont a DVSE-Master Good, végül csalódást keltően alakult az idény. Az együttes az őszi fordulókban nem szerzett pontot, így egyedüliként pont nélkül várta a folytatást. A debreceniek tavasszal aztán huszáros hajrába kezdtek és az első négy bajnokiból hármat – Kaposvár, Eger, Szentes – megnyertek. A szentesiek elleni februári győzelem egyben azt is jelentette, hogy Süveges Máté együttese először az idény során elmozdult a kiesést jelentő utolsó, 14. helyről. Közvetlen riválisuk a hátralévő játéknapokon két döntetlent szerezett – Miskolc idegenben, Pécs otthon –, mellyel beérték a DVSE-t. Mivel a gólkülönbség 1 találattal a Szentesnek kedvezett, minimum egy pontot szereznie kellett volna az osztályozót jelentő 13. helyért a debrecenieknek. Ez viszont nem jött össze, így 12 év után a DVSE kiesett az élvonalból.


– Nem a tervek szerint alakult az idei szezonunk, hiszen nem így vágtunk neki az évnek. Sajnálatos módon kiestünk az OB I.-ből és azt gondoltam, itt az ideje a vérfrissítésnek. Nem volt egyszerű döntés, de meg kellett hoznom. Szerencsére a főszponzorunk, a Master Good csoport biztosított minket arról, hogy jövőre is támogatnak minket, így azt gondolom, bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Elsőként a klub háza táján néztem körül. Kádár Kálmánt már régóta ismerem, tisztában vagyok azzal, milyen munkát végzett eddig is és úgy gondoltam, a legjobb választás ő lenne a felnőtt csapat élére – nyilatkozta Szabó János, a DVSE elnöke.

 

– A játékosként több, mint 340-szeres román válogatott olimpikon jelenleg a DVSE ifjúsági és serdülő, valamint OB II.-es csapatának vezetőedzője. A szakember tízéves edzői múltra tekint vissza, melynek legnagyobb eredménye az Euro Kupa döntő a Nagyvárad csapatával. A felnőttek új vezetőedzője nagy tervekkel várja a következő szezont.

 

– Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen lehetőséget kaptam, igyekszem élni is vele. Szeretnék élni a lehetőséggel és visszavezetni oda a DVSE-t, ahová tartozik. A cél az, hogy minél hamarabb, már az első évben visszakerüljünk az első osztályba. Ez az első lépcsőfok, amit át kell lépni, úgyhogy most ebben gondolkodunk egyelőre. Viszont a hosszabb távú terv az az, hogy egy stabil, nagyon erős csapatot építsünk fel – vélekedett a DVSE új vezetőedzője.

 

Az együttesnél már javában zajlik a csapatépítés, az új játékosokról a tervek szerint a következő hetekben számolnak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában