Labdarúgás

2022.04.04. 20:01

Jön az OTP Bank Liga hajrája, kemény sorozat vár a DVSC-re

Hét forduló van még hátra, a Loki többek között az FTC-vel, a Puskással és a Kisvárdával is játszik még.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Már csak hét forduló van hátra a labdarúgó NB I. 2021/22-es idényéből, a küzdelem pedig egyre kiélezettebb lesz, elsősorban a kiesés elkerülésének tekintetében. Ebből a szempontból a DVSC nem áll rosszul, hiszen 7 ponttal többet gyűjtött, mint a búcsút jelentő pozíciót elfoglaló Gyirmót és MTK, ráadásul csak 4 egységnyire van a 4. helyen álló Zalaegerszegtől. A sűrű középmezőnyben a riválisok egymás ellen is játszanak, mindez pedig azt is jelenti, hogy ha a Debrecen a hátralévő mérkőzésekből legalább hármat-négyet megnyer, (szinte) biztosan megőrzi első osztályú tagságát, hívja fel a figyelmet a dvsc.hu.

 

A lecke ezzel együtt fel adva, hiszen nem várnak könnyű találkozók a Lokira. A DVSC még háromszor játszik itthon, és négyszer kell idegenbe utaznia, azonban ez nem biztos, hogy annyira rossz hír:

a debreceniek csaknem annyi pontot szereztek idegenben, mint hazai pályán (15, illetve 17), a Loki a nem otthon lejátszott összecsapásokat tekintve a 6. legeredményesebb gárda a mezőnyben.

Ami a menetrendet illeti: a DVSC a Ferencvároshoz, a Kisvárdához, a Mezőkövesdhez és az MTK-hoz utazik, s közben a Gyirmótot, a Mol Fehérvárt és a Puskás Akadémiát fogadja. Ezek közül nyilvánvalóan az április 15-i, Gyirmót elleni mérkőzés az egyik kulcsmeccs, remélhetőleg az utolsó fordulóban rendezendő MTK-DVSC-nek a Loki számára a kiesés szempontjából már nem lesz tétje. A hátralévő vetélytársakkal szemben eddig vegyes a Loki mérlege (FTC 2-4, 2-0, Gyirmót 5-0, 0-0, Kisvárda 1-2, 0-0, Mol Fehérvár 1-1, 2-1, Mezőkövesd 0-1, 1-4, Puskás Akadémia 0-3, 2-0, MTK 1-1, 1-0), 5 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség, tehát gyakorlatilag bármi előfordulhat.

 

A jó hajrához mindenesetre kell a jó a védekezés is. Az biztató, hogy a Loki a 2022-ben lejátszott 9 bajnokiból 5-ször nem kapott gólt, ezt a stabilitást kell megőrizni, és akkor egy egészen tisztességes szereplés is kikerekedhet a pontvadászat végére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában