Súlyemelés

2022.04.11. 16:11

Három arany a FISZEJ SE termése a téglási kupán

A Hajdú Zrt. Kupán a klub versenyzői egyaránt megnyerték a saját kategóriájukat.

Balról: Füzesi Anna, Richter Laura, Kecskés Zoltán és Kecskés Karina | Forrás: FISZEJ SE Debrecen

A hétvégén zajlott a XII-ik Hajdú Zrt. Kupa, kiemelt súlyemelő országos verseny. Az egyik legrangosabb pénzdíjas megmérettetésként számon tartott esemény jó hangulatban telt Tégláson, a Fényes utcai Sportcsarnokban – olvasható a FISZEJ SE Debrecen beszámolójában. A viadalt Nagy László, a Téglás Hajdú Ipari VSE szakosztályvezetője rendezte, ahol jelen a Magyar Súlyemelő szövetség vezetőségének több tagja is tiszteletét tette, köztük Dobos Imre elnök.


A súlyemelők négy korcsoportban nevezhettek: serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt. Rengeteg versenyző szeretett volna nevezni, a szabályok szerint viszont a legjobb 60 súlyemelő léphetett dobogóra szombaton. A mezőny rendkívül nívós volt, hiszen válogatott versenyző, olimpikonok is jelen voltak.


A FISZEJ SE Debrecen három hölgy versenyzővel nevezett: Kecskés Karina az ifjúsági korcsoport 59 kg-os súlycsoportjában aranyérmet nyert, illetve ifjúsági korcsoport abszolút bajnoki címét is ő vihette haza. Összetett eredménye 152 kg, lökésben pedig új 87 kg-os egyéni csúcsot állított fel. Füzesi Anna az ifjúsági korcsoport 64 kg-os súlycsoportjában lett aranyérmes lett 155 kg-os összetett eredménnyel, Richter Laura pedig a junior korcsoport 49 kg-os súlycsoportjában győzedelmeskedett 100 kg-os összetett eredménnyel.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában