Labdarúgás

2022.04.13. 10:24

DVSC: igazi hatpontos meccs lesz a Gyirmót elleni

A Loki az első osztályban még soha nem kapott ki tőlük.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Péntek este 20 órakor mégis olyan mérkőzést rendeznek a Nagyerdei Stadionban, amit a köznyelvben 6 pontos meccsnek neveznek, hívja fel a figyelmet beharangozójában a dvsc.hu. Mindez azért van így, mert a kiesőhelyen álló, 26 egységgel rendelkező Gyirmót látogat a 32 pontos, 10. DVSC-hez, tehát az összecsapás után vagy marad a 6 pontos különbség, vagy 3-ra csökken, vagy – a debreceni remények szerint – 9-re növekszik.

 

A tét tehát nagy, de az mindenképpen a Loki mellett szól, hogy ebben a pontvadászatban még gólt sem kapott a mostani riválistól, Debrecenben 5-0-ra legyőzte, Gyirmóton pedig 0-0 lett a végeredmény.

További érdekesség, hogy a Debrecen az NB I.-ben még soha nem kapott ki a Gyirmóttól, 5 mérkőzésen 4 győzelem és 1 döntetlen a mérleg.

A képet árnyalja, hogy az előző, NB II-es szezonban Csertői Aurél együttese kétszer is megtréfálta a DVSC-t (0-2, 0-1).

 

A vendégek várhatóan mindent megpróbálnak majd a sikerért, de a debreceniek is tudják, milyen fontos meccs következik. A hazai szurkolók támogatására nagy szükség lesz.

 

A Loki a műtött Gróf Dávidra és Szécsi Márkra biztosan nem számíthat, emellett többen is bajlódnak kisebb sérüléssel, azonban mindenki mindent megtesz azért, hogy harcra kész legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában