Gyorskorcsolya

2022.03.31. 11:26

Kanadai olimpiai bajnok lepte meg a Lilla téri iskola diákságát

A debreceni intézményben nagy sikere volt Ivanie Blondinnak.

Forrás: magánarchívum

Ivanie Blondin kanadai gyorskorcsolyázó sikereit egy kicsit a magunkénak is érezzük, hiszen a debreceni kiválóság, Nagy Konrád hitvese. Így aztán a pekingi téli olimpián nagyon szurkoltunk a kanadai csapatnak, amely végül – Ivanie Blondinnal a soraiban – olimpiai bajnoki címet szerzett. Ivanie egyéniben is remekelt, a női tömegrajtos versenyben a holland Irene Schouten mögött másodikként ért célba.

A hosszabb számokra specializálódott kanadai hölgy éremgyűjteménye az idei ötkarikás játékokon vált teljessé, hiszen immár olimpiai aranyat és ezüstöt is kitehet a világbajnoki címei mellé.

Forrás: magánarchívum

Apropó, olimpiai érmek! Ivanie elhozta a Pekingben szerzett arany- és ezüstérmét Debrecenbe, és amikor a Lilla téri általános iskolába látogatott, még azt is megengedte az őt nagy rajongással fogadó diákoknak, hogy „felpróbálják” azokat. A debreceni intézményben igazán otthon érezhette magát, hiszen kéttannyelvű iskoláról lévén szó, mindenki beszél angolul társalgási szinten, így tolmácsra és más közreműködőkre sem volt szükség a Lilla téri közönségtalálkozón.

Forrás: magánarchívum

Ivanie az egyébként is gazdag mondandóját egy saját maga által készített PPT-prezentációval tette még színesebbé, így adva betekintést egy világjáró professzionális élsportoló életébe. Mesélt sikerekről, kudarcokról, a kőkemény fizikai és mentális kihívásokról, a magánéletéről, a családjáról, legvégül pedig a kutyájáról. Ő ugyanis Kanada-szerte ismert a nagy állatbarátságáról, és Debrecenben is elmondta, hogy amikor korábban a kudarcok miatt depresszióval küzdött, az állatokkal való törődés zökkentette ki a közönyből, mégpedig úgy, hogy a menhelyről olyan kutyákat vitt haza gondozni, amelyek különleges ellátást igényeltek. Előadása végén záporoztak a kérdések, a szelfi- és az autogramkérések, de Ivanie olimpiai bajnokhoz méltóan állta a rohamot.


BeA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában