Labdarúgás

2022.03.04. 11:24

DVSC: most nem szabad kikapni!

Továbbra is arra a taktikus játékra lenne szüksége a Lokinak, mint az előző két összecsapáson.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Hajdú-bihari Napló az OTP Bank Liga idei szezonjára azzal az ötlettel állt elő, hogy megkeres két, a ­DVSC-hez kötődő sportbarátot, hogy kövessék végig az egész 2021–2022-es idényt lapunkkal együtt. Nagy örömünkre Bernáth Csaba, a Loki legendás focistája és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője is igent mondott felkérésünkre. A fiúk feladata, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat, és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont jár. 

 

A hét végén megkezdődik az NB I.-es pontvadászat harmadik köre, ez azt jelenti, hogy eddig már minden együttes játszott egymással két alkalommal. A Loki ahhoz a Honvédhoz látogat, amelyiket egyedüli csapatként mind a két eddigi meccsen legyőzte. – Örülök, hogy taktikusan játszott a Loki, és nem rohanta le az MTK-t, mert ez bejött. Abszolút megérdemelt és fontos győzelem volt ez, hiszen a vetélytársak is gyűjtögették a pontokat – mondta Bernáth Csaba. – Ez valamilyen szintű megnyugvást is adhat, hogy a középmezőnyben tanyázunk jelenleg, hiszen két fontos meccsünk jön a Honvéd és az Újpest ellen. Jó lenne, ha egyik meccsen sem kapnánk ki, szerintem ehhez azt a játékot kellene erőltetni, mint az előző találkozókon – fogalmazott. 

 

Kiegyezne egy döntetlennel 

 

Szebeni István nagyon szurkolt a Lokinak, és boldog volt, hogy sikerült győzni az MTK ellen. – Nagyon jólesett látni, hogy ezúttal sem volt átjáróház a védelem, mert erre a hazai sikerre hatalmas szükség volt. Ha otthon aránylag jó eredményeket tud elérni egy gárda, akkor azzal bent lehet maradni. Továbbra is sűrű a mezőny, és lehet látni, hogy két jó meccsel hány helyezést lehet előrelépni. Azonban ez fordítva is így van, két rosszal ugyanennyit lehet visszacsúszni. Ráadásul, szerintem a legtöbben arra számítottunk, hogy a Gyirmót majd simán kiesik, de úgy tűnik, hogy nem teszi meg ezt a szívességet, ezért több gárda is vakarhatja a fejét. A Honvéd ellen persze örülnék neki, ha nyernénk, de én személy szerint kiegyeznék egy döntetlennel is Kispesten – mondta a televíziós szakember. 

 

Bakos Attila 

Az állás

 

Szebeni István 89 pont

Bernáth Csaba 82 pont 

 

A labdarúgó NB I. 22. fordulójának eredményei

 

Paksi FC–Mol Fehérvár FC 3–2 
Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda 0–0 
Budapest Honvéd–Puskás 0–0 
Ferencváros–Gyirmót FC Győr 1–1 
Újpest FC–Mezőkövesd 3–1 
Debreceni VSC–MTK Budapest 1–0 

 

A 22. forduló pontszámai

 

Bernáth Csaba 
Paksi FC–Fehérvár 1–2 0 
ZTE–Kisvárda 2–2 2 
Honvéd–Puskás 1–1 2 
Ferencváros–Gyirmót 3–0 0 
Újpest–Mezőkövesd 3–1 3 
Debreceni VSC–MTK 3–1 1 

 

Szebeni István 
Paksi FC–Fehérvár 2–1 2 
ZTE–Kisvárda 1–1 2 
Honvéd–Puskás 2–2 2 
Ferencváros–Gyirmót 2–0 0 
Újpest–Mezőkövesd 2–1 1 
Debreceni VSC–MTK 2–1 2 

 

A 23. forduló tippjei

 

Bernáth Csaba 
Gyirmót–MTK 1–1 
Paksi FC–Mezőkövesd 1–1 
Újpest–Puskás 2–2 
Honvéd–Debreceni VSC 1–1 
ZTE–Fehérvár 1–2 
Ferencváros–Kisvárda 1–0 

 

Szebeni István 
Gyirmót–MTK 2–1 
Paksi FC–Mezőkövesd 3–2 
Újpest–Puskás 1–1 
Honvéd–Debreceni VSC 2–2 
ZTE–Fehérvár 1–1 
Ferencváros–Kisvárda 1–1 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában