Jégkorong

2022.02.06. 20:57

Szép lett a vége: győzelemmel zárta az alapszakaszt a DEAC

A DEAC 7–2-re verte a sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikákat az utolsó alapszakaszbeli meccsén.

Forrás: Molnár Péter

A DEAC jégkorongosai utolsó alapszakaszos találkozójukat játszották vasárnap este a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a Debreceni Jégcsarnokban. Az már szerdán, a MAC-tól elszenvedett vereséget követően eldőlt, hogy biztosan a hetedik helyen zárja az alapszakaszt a Debreceni Egyetem gárdája. Az előző két bajnokin egyaránt kikaptak György József fiai, ezért, ha más nem, a szép búcsú az idény ezen szakaszától célként lebeghetett a hazaiak szeme előtt.

 

A hajdúsági együttes kapujában ezúttal a megszokottól eltérően nem Hetényi Zoltán, hanem Gönczi Lajos kezdett. A hangulatot hamar megalapozták az egyetemisták, hiszen már az első percben megszerezték a vezetést Kozma révén, aki Borbát Márk gólpasszából talált be. A meccsen ezt követően jóval többet volt a korong a DEAC hokisainál, akik igyekeztek azt minél többet az ellenfél harmadában tartani. A hatalmas nyomás ellenére sokáig nem növelték előnyüket, hiszen Krajcovic több bravúros védést is bemutatott a ketrece előtt. Azonban a 16. minutumban már ő sem segíthetett: ekkor Bogesic a kékről lőtte vissza a korongot, amibe Kuleshov ért bele megzavarva a vendégek kapusát, 2–0-ra módosítva ezzel az állást. A játék képéről sokat elmond, hogy az első harmadot követően 27:4 volt a kapura lövések aránya a hazaik javára.

A szünetet követően is hasonlóan folyt tovább a mérkőzés, többnyire a debrecenieknél volt a korong, és ennek következtében jött is harmadik hazai gól Molnár révén. Azonban alig egy perccel később szépített – az előző idényben meg az egyetemistákat erősítő – Szűcs találatával, de válaszként szinte rögtön visszaállította Dalecky a három gólos előnyt, sőt a játékrész vége felé Berta tovább növelte a különbséget.

 

Ahogy az első, úgy a harmadik játékrész legelején is született gól, viszont ezúttal a DAB talált be Rybchyk révén 5–2-re módosítva ezzel az állást. Hiába a különbség, a végéhez közeledve sem hagyott alább az újvárosiak lelkesedése, azonban Sándor bombája és Berta fineszes találata egyértelművé tette, hogy a DEAC nyeri meg ezt az összecsapást, méghozzá 7–2-re.

 

Ezzel az egyetemisták az alapszakaszos szereplésük végéhez értek, a következő két hétben dől majd el a tabella végleges sorrendje. 

 

BA

Erste Liga alapszakasz – EL 210
 

DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák 7–2 (2–0, 3–1, 2–1)
 

Debreceni Jégcsarnok, 320 néző. Vezették: Salánki Attila, Pálkövi Zsombor
 

DEAC: Gönczi – Gőz, Klimek, Dalecky, Kuleshov, Spirko. Cserék: Hetényi, Kloz, Vokla, Novotny, Sági, Turcotte, Bogesic, Sándor F., Almási, Berta, Molnár, Borbát, Kozma F., Mazzag. Vezetőedző: György József.
 

DAB: Krajcovic – Bobcek, Benke, Németh P., Pozsár, Rybchyk. Cserék: Kovács D., Szécsi, Druja, Szűcs I., Szappanos, Pinczés, Tkachenko, Lescovs, Tamás I., Horváth Á., Lőczi, Németh Á., Marosi. Vezetőedző: Azari Zsolt.
 

Gól: 1–0 Kozma (1.), 2–0 Kuleshov (16.), 3–0 Molnár D. (30.), 3–1 Szűcs I. (31.), 4–1 Dalecky (32.), 5–1 Berta (37.), 5–2 Rybchyk (41.), 6–2 Sándor F. (55.), 7–2 Berta (55.)
 

Kiállítás: 6, illetve 10 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában