Futsal

2022.02.12. 21:41

Pontot szerzett a tartalékos DEAC a fővárosban

Az újpestiek szerezték meg a mérkőzésen a vezetést, de a hajrában egalizáltak a debreceniek.

Forrás: Napló-archív

A DEAC futsalcsapata az Újpest otthonában kezdte a bajnokság rájátszásának első fordulóját szombat este. A debrecenieken sérüléshullám söpört végig az elmúlt hetekben, így elég tartalékos kerettel utaztak Elek Gergőék a fővárosba. A cívisvárosiak meccse előtt pénteken lejátszották a a Veszprém–Haladás találkozót, ahol 2–0-s szombathelyi győzelem született.


Az előzetesen 20 óra 50 perckor kezdődő összecsapást 20 órára módosították a felek, így hamarabb vette kezdetét a párharc. Az első játékrészben kiegyenlített találkozót láthatott a kilátogató publikum, mindkét együttes előtt adódtak komoly helyzetek, de a kapusok a helyükön voltak. Látszott, hogy a rájátszásban nagyobb a nyomás a játékosokon, így több alkalommal megfontoltabb döntéseket hoztak, kevesebb kockázatot vállalva. A felek 0–0-s állással mehettek pihenőre húsz perc után.


A második félidő első felében is hasonlóan alakult a játék képe, lehetőségekben nem volt hiány, viszont mind Vámos, mind Krajcsi Bence remek napot fogott ki. A 30. percben a Debreceni Egyetem csapata indított volna egy kontratámadást, de a lila-fehérek labdát szereztek, Horváth üresen kapott egy passzt, és a kimozduló Krajcsi mellett az üres kapuba lőtte az újpestiek vezető gólját. Három minutummal a vége előtt már hatalmas nyomás nehezedett a hazaiak kapujára, amelynek eredményeként Berecz Rafael beadásába rosszul ért bele Szegi, és a saját kapujába perdítette a labdát. A találkozó 1–1-es végeredményt hozott, ezzel az előzményeket ismerve inkább a hajdúságiak lehetnek elégedettebbek.

 

A DEAC következő mérkőzését a rájátszásban február 21-én az MVFC ellen játssza a DESOK-ban. 

 

Arany Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában