Kézilabda

2022.02.28. 09:40

Befejezi pályafutását a debreceni kiválóság

Kovács Anna térde nem gyógyul, ezért a játékos döntött.

Kovács Anna befejezi

Forrás: DVSC / Facebook

Folyamatos térdfájdalmai miatt befejezi pályafutását Kovács Anna az idei kézilabdaidény végén. A DVSC Schaeffler 30 éves kiválósága erről február 28-án beszélt a klub Facebook-oldalán közzétett videóban.

 

– Az idei szezonom szinte csak arról szólt, hogy térdsérüléssel bajlódom. Az elmúlt két hétben hoztam meg azt a döntést, hogy a nyáron befejezem a pályafutásomat. Nagyon nehezen élem meg a helyzetet, mert nem én akartam így, hanem a szervezetem kényszerít rá. Szerettem volna még magas szinten játszani; az elmúlt három év, amit Debrecenben töltöttem, kivétel nélkül életem talán három legjobb esztendeje volt. Szerettem volna ezt továbbvinni, nem 30 évesen befejezni… Ám döntenem kellett, és azt hiszem, jól határoztam, mert az életből még sok van hátra, ám jelenleg minden egyes nap egy pokol – utalt a fájdalmaira a többszörös válogatott jobbátlövő. A klasszis elmondta: 2021 végén kapott injekciót a korábban megműtött térdébe, remélve, hogy a beavatkozás segít. Azonban csak az elmúlt két bajnoki mérkőzést követően 2-3 napba telt, hogy ismét edzeni tudjon.

Kovács Anna eddig 295 NBI-es mérkőzésen 1465 gólt lőtt; a DVSC színeiben 79 meccse és 419 gólja van. Ötvenszeres válogatott 147 góllal.

 

Kovács Anna arról is beszélt, hogy a harmadik debreceni évben már tudatosult benne: a cívisvárosban szeretné majd befejezni, természetesen nem így… – Sokkal több időt akartam Debrecenben kézilabdázni. Nagyon megszerettem a várost, úgy tervezem, hogy itt maradok – közölte, hozzátéve, hogy a párja is debreceni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában