Fotókkal

2022.02.01. 18:45

A város büszkeségei: idén is díjazta legjobbjait a Debreceni Sportcentrum

A nehézségek ellenére a versenyzők történelmi eredményeket értek el tavaly.

Forrás: Molnár Péter

Az elmúlt évünket – 2020 után – továbbra is a koronavírus-helyzet határozta meg, azonban a Debreceni Sportcentrum így is számos sikernek örülhetett. Az egyesület ennek emléket állítva rendezte meg a díjátadó gáláját, ahol számos sportolót és edzőt vendégül láttak, sokan közülük elismeréseket vehettek át.


A rendezvény elején Papp László, Debrecen polgármestere köszöntötte a megjelenteket. – Kicsit szűkebb körben találkozhatunk, mint ahogy szoktunk, de talán már ennek is örülhetünk. Az elmúlt két esztendő sajnos nem a gálákról szólt. 

A helyzet ellenére a Debreceni Sportcentrum 2021-ben mégis a legsikeresebb évét zárta, hiszen az olimpián soha nem látott számban vettek részt a klub sportolói.

Büszke vagyok rá, hogy Debrecen egy sportszerető és -támogató városként megteremti a megfelelő felkészülés lehetőségét az itteni fiatalok számára. Kitűnő eredmények születtek tavaly, és továbbra is tartja Debrecen azon törekvéseit, hogy méltán nevezzék sportvárosnak, a Sportcentrum ebből a szempontból az egyik zászlóshajónk. A Főnix Aréna is komoly ráncfelvarráson esett át, ahol nemrég ért véget egy világverseny. A terveink szerint 2022 sem telik majd el eseménytelenül, hiszen rövidesen újra sportesemények érkeznek városunkba, illetve épül a velopark, amit a kerékpárosainkat fogja majd nemzetközi színvonalon kiszolgálni – fogalmazott.

A debreceni polgármester ünnepi szavait követően a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Becsky András szólt a vendégekhez. – Bíztunk benne, hogy a felújított Főnix Arénában, a küzdőtéren tarthatjuk meg ezt a gálát, ez sajnos nem valósulhatott meg, azonban örülök, hogy így is összegyűlhettünk, és közösen ünnepelhetünk. Fantasztikus eredmények és sikeres rendezvények fémjelezték a 2021-es évünket. Sporttörténelmi pillanat volt, hogy öt versenyző képviselhette a Debreceni Sportcentrumot a tokiói olimpián, ezzel a vidéki egyesületek közül a legtöbbet. A kiváló versenyzők mellett pedig fontosak azok a szakemberek is, akik felkészítik őket. Büszkék vagyunk, hogy tavaly két szakemberünk, Kozma Mihály és Suba László is Hajdós Alfréd-díjban részesültek. A létesítmények is nagyon fontosak a működésünkben, a 2021-es esztendő legfontosabb beruházása volt a névváltozáson is átesett Főnix Aréna felújítása – emlékezett vissza a klub vezetője.


Az ünnepi köszöntőket követően Papp László és Becsky András adták át a jó tanuló, jó sportoló kitüntetéseket a nemzetközi versenyeken részt vevőknek szánt különdíjakat, a szakosztályok legjobbjainak és az év sportolóinak, edzőjének járó elismeréseket.

A Debreceni Sportcentrumot évek óta támogató id. Bárány László, ifj. Bárány László és Bárány Péter idén is 1-1 millió forinttal támogatott három kiváló sportolót, és idén először 500-500 ezer forinttal a kiválasztottakat nevelő edzőket is.


Az est végén bejelentették, hogy a Debreceni Sportcentrum sportolója lett világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes magyar kardvívó, Iliász Nikolász.

 

Bakos Attila

 

A díjazottak


A szakosztályok legjobbjai


Atlétika: Hodossy-Takács Sámuel
Cselgáncs: Fedora Ferenc
Kerékpár: Kovács Korinna
Műkorcsolya: Rédl Blanka
Tollaslabda: Csernyánszki Balázs
Triatlon: Dobi Gergő
Úszás: Holoda Péter
Vívás: Nagy Blanka Virág
Leány kézilabda: Solymossi Zsófia
Fiú kézilabda: Martinovics Péter
Leány kosárlabda: Neuwirth Nóra
Fiú kosárlabda: Borbély Dávid Balázs
Labdarúgás: Zsoldos Máté


Az év női utánpótlás sportolója: Dobi Lili
Az év férfi utánpótlás sportolója: Dobi Gergő
Az év edzője: Suba László
Az év sportolója: Kozák Luca

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában