DVSC

2022.01.21. 18:22

Dzsudzsáknak több mint egymillió Insta-követője van, toronymagasan vezeti a magyar sportolók toplistáját

Klubja, a DVSC az országos 10. helyet szerezte meg.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Friss, a közösségi médiát érintő helyzetképet készített a Sportsmarketing, az összeállításról a dvsc.hu számolt be. Az ország legértékesebb sportolóit bemutató listák összeállításánál és a marketingdíjak odaítélésénél jellemzően figyelembe szokták venni a sportolók, sportszervezetek közösségimédia-jelenlétét, aktivitását, viszont a részleteket ritkán mutatják be. Hazai viszonylatban nem nagyon találkozhatunk még a sportolók, sportszervezetek követői bázisát alapul vevő rangsorokkal sem.

Ezért elindult ez az új kezdeményezés, félévente összeállítják a legtöbb Facebook-, illetve Instagram-követővel rendelkező sportolók és sportszervezek top 10-es listáit.

 

Noha a posztolás gyakoriságát, a bejegyzések tartalmát és az interaktivitást nem vizsgálták, pusztán a követők számát nézték, a grafikonok jó kiindulási alapot adnak a további elemzésekhez és egyfajta értékmérőként is szolgálnak. Hosszabb távon pedig a nagy sportesemények hatásának vizsgálatára és trendek elemzésére is alkalmas lehet.

 

A Facebookot illetően az úszó Hosszú Katinka a listavezető, Dzsudzsák Balázst, a DVSC csapatkapitányát a 10. helyre sorolják, noha ezen a felületen már hosszú ideje nem aktív.

Más a helyzet az Instagrammal. Itt a Loki klasszisa toronymagasan vezet az összes magyar élsportolót figyelembe véve.

A sportszervezetek esetében Facebookot vizsgálva a DVSC nem szerepel a top 10-ben, ám igen közel van hozzá, hiszen a 10. Magyar Tenisz Szövetség 69 ezre alig több, mint a Loki labdarúgócsapatának csaknem 67 ezer követője. Figyelemre méltó az is, hogy a lista fele nem klub, hanem sportági szakszövetség, így az egyesületek között a DVSC biztosan az élmezőnyben van országosan is.

Olyannyira, hogy az Instagramot tekintve a debreceni klub mindent egybevetve is befér Magyarország legértékesebbjei közé, ami mindenképp komoly értéket tükröz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában