Jégkorong

2021.12.30. 21:20

Sági Martin jött ki jól az év végi testvérharcból

Jól elosztotta a gólokat a harmadok között a DEAC, így szépen búcsúztatta az évet.

Fotó: Napló-archív

A naptári év utolsó mérkőzésén a Győrt fogadta a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata az Erste Liga csütörtöki játéknapján. Rossz hír volt a hajdúsági drukkereknek, hogy az Újpest ellen megsérült Hári Norbertet egy időre elveszítették a fekete-fehérek. A találkozó egyik érdekessége a Sági fivérek testvérharca volt: a cívisvárosiak oldalán a támadó Martin, míg a kisalföldieknél az ifjabb, a kapus Máté várta a kezdő korongbedobást.
 

Agresszívan kezdett a DEAC, beszorította ellenfelét György József együttese, amelynek rövidesen meg is lett az eredménye: folytatva jó szériáját Dominik Novotny a saját harmadából indulva elhúzott a jobb oldalon, és meg sem állt a kapuig. 1–0.
 

Berta Ákos kiállítása miatt emberhátrányba került a Debrecen, de nagy veszélyt ekkor sem jelentett a Győr Hetényi Zoltán kapujára. Aztán a hazaiakon lett volna a sor, hogy megmutassák, miként kell jól kihasználni egy emberfölényes szituációt, de ők sem tudtak élni a két percükkel.

 

Mattolta az öcsköst
 

A második harmad eleje csendesen telt, ám aztán felpörgött a DEAC, előbb Sági Martin mattolhatta volna az öccsét, majd Czakó állt bele egy életerős lövésbe, le is kellett támogatni a vendégek csatárát a jégről. Ez felébresztette a győrieket, és többször is megtornáztatták Hetényit. Már talán mindenki elkönyvelte, hogy nem esik találat ebben az etapban, amikor Sági Martin csak kiszúrt a testvérével, és tovább növelte a hajdúsági előnyt. 2–0.

 

Vlagyiszlav Kulesov kiállítása miatt győri emberelőnnyel kezdődött a záró harmad, de továbbra sem született gól ilyen szituációból. A hajrára fordulva Hugo Turcotte és Nagy révén volt egy gólváltás, ám több találat már nem esett, így megérdemelten nyert a DEAC 3–1-re.
 

Az alapszakaszban nincs megállás, vasárnap 18.30-tól már a DVTK érkezik majd a Debreceni Jégcsarnokba.

 

MSZ

 

A tények

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
DEAC–UNI GYŐR ETO HC 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
Debreceni Jégcsarnok, 500 néző.
Gól: 1–0 Novotny (7.),  2–0 Sági (40.) 3–0 Turcotte (55.), 3–1 Nagy (57.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában