Esport

2021.12.01. 09:56

Indul a FIFAE klubvilágbajnokság

A selejtezőnek két csapattal vág neki a DVSC Esport egyesülete.

Fotó: DEAC

Az előző évhez hasonlóan idén is megküzdenek a FIFA klubvilágbajnoki szereplésért a DVSC játékosai. December 2-án, csütörtökön kezdődik a selejtező, melynek két csapattal vág neki a DVSC Esport egyesülete.

Az előző évi selejtezőn a magyar csapatok közül a DVSC jutott a legtovább.

A csoportjukban többek között olyan nagynevű csapatok voltak, mint a Manchester City, PSV Eindhoven, Midtjylland, Aalborg – írja a dvsc.hu. A csapat egy lépésre volt a play off küzdelmeitől, de nem sikerült a legjobb négybe jutni, ám de olyan neves gárdákat sikerült legyőzni, mint az olasz Sassoulo, a dán Midtjylland vagy a Real Madrid sztárjátékosának, Thibaut Courtois-nak a csapata, a Dux Gaming. A debreceni egyesület az ötödik helyen végzett a csoportban, mivel az utolsó összecsapáson a PSV Eindhoven összesített eredménnyel 2-1-re jobbnak bizonyult.

A selejtezőben az előző évekhez képest már nem egy-egy játékos küzd meg egymással, hanem csapatként mérik össze tudásukat. Minden csapatban két-két játékos szerepel Playstation 5 konzolon.

– Teljesen más lesz az idei selejtező, mivel már nem egyénenként kell funkcionálni, hanem kétfős csapatban. Ez merőben más helyzetet teremt, de megítélésem szerint mind a két párosunknál kialakult a megfelelő chemistry. Elsődleges célunk, sikeresen venni a selejtezőt és mellette javítani a világranglistán elfoglalt 225. helyezésünkön – mondta el Lovász Tamás az esport szekció vezetője, aki hozzátette, jelenleg a DVSC foglalja el a legjobb pozíciót a magyar csapatok közül a ranglistán.

A DVSC Esport két csapata:

DVSC Esport I: Kondákor Kevin & Vadicska Olivér

DVSC Esport II: Hajdú Viktor & Szentgyörgyvölgyi Örs

A klubvilágbajnoki selejtezőn kívül a hétvégén Bajnokok Ligája-selejtezőn is szerepel a DVSC játékosa, Örs, akinek egyénileg kell minél jobb eredményt elérnie. Elmondható, hogy a DVSC nevét az online világban egyre szélesebb körben ismerik meg a virtuális labdarúgást kedvelő személyek, valamint az Esport világában jelenlévő szponzorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában