Egy lépésre a csoportkörtől

2021.11.19. 15:17

Tóvizi Petra: agresszívabbnak, kreatívabbnak, veszélyesebbnek kell lennünk

A debreceni kézilabdázó szerint a Loki jobb a román csapatnál, de ezt be is kell bizonyítaniuk.

20210910 Debrecen DVSC Schaeffler-Kisvárda Master Good SE NB I-es női kézilabda mérkőzés Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Képen: #13 TÓVIZI PETRA

Fotó: Napló-archív

Nehéz visszavágó vár a DVSC Schaeffler együttesére vasárnap este 17 órától a Magura Cisnadie otthonában, hiszen az EHF Európa Liga párharc múlt heti, első mérkőzésén egy végig kiélezett, feszült összecsapáson 22–22-es döntetlent játszott egymással a két gárda a Hódosban. A jó hír az, hogy mivel kevés gól esett a találkozón, nagy a valószínűsége, hogy 22 gólnál többet szerez majd idegenben a Loki, így ha esetleg a vasárnapi meccs is döntetlennel záródna, az jó eséllyel az idegenben lőtt gólok miatt a piros-fehéreknek kedvezne.

Egy biztos, a szerdai, Dunaújváros elleni bajnokin súlyos sérülést szenvedett brazil válogatott Mariana Costára biztos nem számíthat majd a szakmai stáb.

A Hajdú-bihari Napló Tóvizi Petrát, a Loki válogatott beállóját kérdezte a várakozásairól. – Igen kemény, feszült találkozót vívtunk Debrecenben, látszott, hogy mindkét gárda alaposan felkészült a másikból, emiatt végig igen kiélezett volt a mérkőzés – elevenítette fel az odavágót a 22 esztendős játékos. – Az ellenfél végig azt csinálta, amire számítottunk, remélhetőleg idegenben sem ér majd miket nagy meglepetés. A védekezésünkkel nem volt nagy gond, viszont a támadójátékunkon csiszolnunk kell: agresszívabbnak, kreatívabbnak, veszélyesebbnek kell lennünk. Nem szabad könnyű gólokat engednünk nekik, fontos lesz, hogy minél inkább betartsuk a szakmai stáb kéréseit. Tudjuk, mi vár majd ránk, felkészültünk rá. Szerintem mi vagyunk a jobb csapat, de ezt vasárnap be is kell bizonyítanunk a nagydisznódiak otthonában. A legfontosabb a továbbjutás, ha ezt egy 23–23-mal fogjuk elérni, szerintem akkor sem lesz senki csalódott – nyilatkozta Tóvizi Petra.

Internetes közvetítés

A Magura Cisnadie–DVSC Schaeffler EHF EL-visszavágó magyar idő szerint vasárnap 17 órától kezdődik a Szvetoszlav Jovcsev, Zvezdelin Joncsev bolgár bírópáros sípszavára. Ahogy már pénteken is jeleztük, eldőlt, hogy bár a Sport Televízió szerette volna Magyarországon elérhetővé tenni a mérkőzést, ám Romániában nem közvetítik a találkozót, így a magyar sportcsatorna nem kap jelet, emiatt nem lesz tv közvetítés. De a klub mindent megtesz, hogy az itthon maradó szurkolók is láthassák az összecsapást; a tervek szerint a DVSC Kézilabda YouTube-csatornája élőben adja a visszavágót. Remélhetőleg megfelelő lesz az internet jelerősség a nagydisznódi csarnokban, hiszen ettől függ a közvetítés minősége. A klub stábja többféle megoldással is készül, hogy eljusson a mérkőzés minden érdeklődőhöz. A párosítás győztese bejut az EHF Európa Liga csoportkörébe.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában