futsal

2021.11.08. 20:38

Kibrusztolta a DEAC: kétgólos siker a TFSE ellen

Megérdemelten nyert a sok helyzetéből kettőt kihasználó Debrecen.

Fotó: Kiss Annamarie

A két mérkőzés óta nyeretlen DEAC a TFSE-t fogadta a férfi futsal NB I. 11. fordulójában hétfő este. Elek Gergő, az egyetemisták vezetőedzője a meccs előtt nem tagadta, számára csak a győzelem volt elfogadható ezen a találkozón. Siska Gergő sérülés, míg Szentes-Bíró Tamás eltiltás miatt hiányzott a fekete-fehérektől, így a csapatkapitányi szalag ezúttal Faragó Lajos karján feszült.

Rögtön kapujához szegezte ellenfelét a Debrecen, előbb Rácz Zsolt lövését fogta Haála, majd Berecz Rafael lövése csattant a kapufán. Pár pillanattal később a hajdúságiak két brazilja, Rodrigo, majd Thiago is megcélozta a kaput, de tévesztettek.

Éledezett a TFSE is, de vagy Dobi Attila állta sarat, vagy a hazai védők tették a dolgukat. A 13. perc aztán majdnem szerencsét hozott a DEAC-nak, Rodrigo passzolt középre, a vendégek kapusa bizonytalankodott, de Rácz kétszer sem tudta kihasználni ezt. Nem lassítottak a hajdúságiak, Rodrigo, majd újra Berecz veszélyeztetett, de a fővárosiak testi épségüket sem kímélve állták útját a lövéseknek. Hiába a sok helyzet, gól nélküli állásnál vonultak szünetre a csapatok.

Megtört a jég

Fordulás után Rodrigo egy becsúszásnál csúnyán eltalálta a korábban a DEAC-ban is futsalozó Two bokáját. A budapestiek brazilját sokáig ápolták, majd aztán csak segítséggel tudta elhagyni a pályát – szép gesztus volt, hogy a debreceniek braziljai kísérték le honfitársukat a cserepadhoz. (A dél-amerikai futsalos később visszatérhetett a pályára, de később egy combsérülés végleg leparancsolta a parkettről.)

Berecz minkét kapu előtt villant, előbb nagyot mentett a saját gólvonala előtt, majd Thiago tanári emelését fejelte mellé óriási helyzetben. Újra és újra kapuja elé szögezte a TFSE-t Elek Gergő alakulata, de csak nem akart megszületni az első gól. Sorra maradtak ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, joggal fogták a fejüket a játékosok és a nézők is. Előfordult, hogy már gólt kiáltott minden hajdúsági szimpatizáns, ám a bírók jelezték, nem haladt át a labda a gólvonalon.

A 30. percben aztán végre megtört a jég: Rodrigo passzolt be középre, Berecz Rafael pedig egy átvétel után 6 méterről kilőtte a jobb alsót. 1–0.

A 34. percben egy könnyelműség végkifejleteként Dobi piros lapot kapott, helyére Krajcsi Bence érkezett, aki több bravúrt is bemutatva segítette csapatát a kritikus 2 perc alatt.

Az utolsó két percre az egyenlítés érdekében a kapusukat is lehozták a fővárosiak, ám mégis a hazaiak voltak eredményesek: 16 másodperccel a vége előtt Rodrigo lőtt az üres kapuba lezárva a mérkőzést.

Végül tehát 2–0-ra nyert a DEAC, megérdemelten.

MSZ

A tények

Férfi futsal NB I., 11. forduló

DEAC–TFSE-BESTRONG 2–0 (0-0)

Debrecen, DESOK. Vezette: Szilágyi Norbert.

DEAC: Dobi – Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz. Csere: Krajcsi, Tóth, Faragó, Vass, Harmati, Sándor A., Serestyén, Szabó J. Vezetőedző: Elek Gergő.

TFSE: Haála – Dudás, Lipl, Amaro, Two. Csere: Nagyistván, Andorka, Sóvári, Szentjóby, Kulik, Fehér K., Fehér D. Vezetőedző: Soltész Levente.

Gólszerzők: Berecz (30.), Rodrigo (40.).

Kiállítva: Dobi (33.)

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/mvfc-vereseg-az-ujpest-ellen-5809784/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában