vívás

2021.11.07. 16:36

Battai Sugár magabiztosan nyerte a junior Magyar Kupát

Az Interfencing Debrecen SC olimpikon kardvívója mellett K. Szabó Mátyás is remekül szerepelt, miután harmadik helyen végzett a junior fiúk mezőnyében.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Két felnőtt verseny között egy junior aranyérem. Battai Sugár múlt héten még a felnőttek hazai szezonnyitóján szerzett bronzérmet, most szombaton pedig saját korosztályában, a junior (U20) kardvívók budapesti Magyar Kupa versenyén bizonyult a legjobbnak – számolt be lapunknak az Interfencing Debrecen SC.

Sugi hatból hat mérkőzését megnyerte a csoportkörben, így első kiemeltként jutott a táblára, ahol sorra nyerte mérkőzéseit, a döntőben pedig 15-4-re múlta felül a vasasos Beviz Dorottyát. A debreceni vívóhölgyek balszerencséjére Simon Petronella és Wladimír Véda egy ágra kerültek, így csak utóbbi juthatott a 16 közé, a nyolcaddöntőben azonban Véda is búcsúzott. Sugár a verseny után azonnal repülőre ült, hiszen az előttünk álló héten Franciaországban vesz részt edzőtáborban, s jövő hétvégén már az orleans-i Grand Prix versenyen áll pástra a felnőtt válogatott tagjaként. Indulás előtt így értékelte a hétvégét: – Nagyon élveztem ezt a versenyt, mert úgy éreztem, egész jól fel tudtam pörögni. Szinte végig koncentrált voltam, aminek nagyon örülök, hiszen a felnőtt világkupa előtt elsősorban az összpontosítást akartam gyakorolni. Jó asszókat vívtam, és jól is záródott a verseny, szóval elégedett vagyok – nyilatkozta Dávid László tanítványa.

Battai Sugár, K. Szabó Mátyás | Fotó: Interfencing Debrecen SC

A fiúk versenye is hozott debreceni érmet, K. Szabó Mátyás népes és rendkívül erős mezőnyben végzett harmadik helyen. Bár a csoportkörben négy nyert asszója mellé két vereség is becsúszott, az egyenes kieséses táblán három nagy győzelmet is aratott, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol csak a későbbi győztes, Vígh Benedek tudta útját állni (15-11). Bronzérmével K. Szabó nagy lépést tett a korosztályos válogatottság felé. A verseny után így nyilatkozott: – Hatalmas élmény volt a mai nap! Végre eredményben is meglátszott az a munka, amelyet az edzőm, Dávid László az elmúlt öt évben belém fektetett. Ezekben az években szinte valamennyi versenyen elindultam, rengeteget dolgoztam, és végre – pályafutásom során először – döntőbe jutottam országos versenyen, és nem is akárhogy, hiszen bronzérmet szereztem. Nagyon boldog vagyok.

Eredmények

Junior női kard Magyar Kupa, Vasas, Kovács Pál vívóterem, 42 induló

Végeredmény: 1. Battai Sugár (Interfencing Debrecen), 2. Beviz Dorottya (Vasas), 3. Domonkos Emese (Vasas) és Pápai Zoé (UTE), 5. Bende Barbara (Basas), 6. Kovács Zsanett (Törökbálint), 7. Keszei Kira (Honvéd), 8. Bognár Liza (Vasas)… 12. Wladimír Véda (Interfencing), 14. Tóth Liliána (Interfencing, 18. Kis Abigél (Interfencing), Simon Petronella (Interfencing)

Junior férfi kard Magyar Kupa, Vasas, Kovács Pál vívóterem, 54 induló

1. Vigh Benedek (Vasas), 2. Pintér Levente (Honvéd), 3. Vajda Oszkár (TFSE) és K. Szabó Mátyás (Interfencing), 5. Tóth Patrik (BVSC), 6. Petrucz Mirkó (BVSC), 7. Szabó Márton (KVSE), 8. Engelbrecht Patrik (Honvéd)… 15. Bányay Marcell (Interfencing), 21. Sápi Vince (Interfencing)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában