movember

2021.11.10. 18:16

Bajusznövesztéssel mutatják meg a DVSC-nél, mennyire fontos a jó egészség

A Movember mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzésre.

Fotó: Varsányi Nóra-archív

A DVSC Schaeffler és a DVSC Kézilabda Akadémia dolgozói is csatlakoznak a Movember mozgalomhoz, melynek célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzés, valamint a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére. A Movember elnevezés egy világszerte megrendezett kampányt jelent. Az angol moustache (bajusz) és november szavak keresztezéséből alakult ki. A kezdeményezés lényege, hogy ilyenkor a férfiak „eldobják” a borotvát, és bajuszt növesztenek. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiak is járjanak orvoshoz, valamint szűrővizsgálatokra. Így olyan betegségeket előzhetnek meg vagy ismerhetnek fel időben, mint például a prosztata- vagy a hererák. Magyarországon 2009-ben indult a mozgalom, 2016-tól már egyesületi formában működik, a Movember Magyarország Egyesület keretén belül.

Varsányi Nóra, a DVSC Kézilabda Kft. nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa lapunknak elmondta, évek óta csatlakoznak hasonló akciókhoz.

– Nagyon örülünk, hogy a kollégák partnerek, és aktivizálják magukat az ilyen kezdeményezéseknél. A nők és férfiak egy­aránt kiveszik a részüket, tavaly volt olyan meccsünk, amikor a lányok a bevonulásnál műbajuszt viseltek. Úgy véljük, ha máshogy nem, legalább így fel tudjuk hívni a támogatóink, valamint a szimpatizánsaink figyelmét arra, mennyire is fontos az egészségünk – fogalmazott a Naplónak.

Az egészségünk érdekében

Varsányi Nóra hangsúlyozta, kötelességüknek érzik, hogy figyelmeztessenek ezekre az egészségügyi problémákra, ha már ilyen sokan követik őket.

A tapasztalat az, hogy a nők hamarabb elmennek egy általános orvosi vizsgálatra, mint a férfiak. Azonban úgy vélem, ők is tudják, mennyire fontos ez a saját egészségük érdekében. Hiszen nemcsak idős korban, hanem fiatalon is szükségesek a szűrések. A betegséget ugyanis nem keresni, hanem megelőzni kell

– fűzte hozzá. Varsányi Nóra kitért arra is, hogy előző hónapban, októberben a mellrák elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet, akkor rózsaszín pólóban melegítettek a lányok, és szórólapokat osztogattak.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában