kézilabda

2021.10.05. 13:49

Köstner Vilmos: eredményes nemzeti csapatra van kilátás

A magyar női kézilabda-válogatott szerdán 18 órakor megkezdi szereplését az Európa-bajnokság selejtezőjében.

Budapest 20211004 női kézilabda válogatott edzés Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

Golovin Vlagyimir együttese Érden fogadja Portugália legjobbjait. A honi válogatottban négy debreceni is kerettag: Bordás Réka, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra, Vámos Petra.

Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

– Számomra mindig is nagy öröm volt, ha debreceni van a magyar válogatottban, és szerintem míg élek, boldog is leszek ettől, hiszen ebből látszik, hogy jó a kézilabda műhely a cívisvárosban – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Köstner Vilmos, a DVSC egykori trénere. A legendás edző arról is beszélt, hogy egy nagy debreceni hiányzót azért ő mindenképpen érez a csapat háza táján, Kovács Annát.

Fotó: NS-archív

A sérülés soha nem jön jókor, de most valószínűleg a Loki jobbátlövője ennek „köszönhetően” nem tagja Golovin mester keretének – véli Köstner Vilmos. A DVSC egykori mestere azt is elmondta, hogy szerinte nem lesz nagy változás sem felfogásban, sem taktikában a válogatottnál.

– Minden posztra jut egy-egy tehetséges fiatal, de vannak rutinos játékosok is a csapatban. Ha ennek megtalálja az egészséges arányát Golovin Vlagyimir, akkor egy szimpatikus, nem mellesleg eredményes nemzeti csapatra van kilátás – mondta el Köstner Vilmos.

Az mindenképp a nemzeti alakulat új szövetségi kapitánya mellett szól, hogy a fiatalabb generációt igazán jól ismerheti, hiszen kis túlzással végigverte velük a világot – gondoljunk csak a 2018-as debreceni junior kézilabda világbajnokságra, melyet a vezetésével megnyertek a magyar lányok.

Mit lehet tudni Portugáliáról?

– A portugál kézilabdáról túl sok ismeretünk nem lehet, de az látszik, hogy évről évre fejlődnek – mondta el Köstner Vilmos, aki hozzátette, hogy a magyar kézilabda színvonalát jelenleg még biztosan nem éri el Portugália, így magabiztos hazai győzelmet vár a szerdai összecsapástól.

A csoport másik meccsén a spanyolok fogadják Szlovákiát. A magyarok találkozóját az M4 Sport élőben közvetíti.

Palánki István

A magyar női kézilabda-válogatott kerete

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)

Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand – Norvégia), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)

Irányítók: Lakatos Rita (Siófok KC), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO), Kácsor Gréta (Váci NKSE)

Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)

Szerdai program

18 óra Magyarország–Portugália

20.45 Spanyolország–Szlovákia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában