Elismerés

2021.10.20. 11:47

Kiváló sportolóit díjazta az egyetem

Elismerő okleveleket vehettek át a Debreceni Egyetem kiemelkedő sportolói a Sporttudományi Oktatóközpontban.

Fotó: unideb.hu

A keddi díjátadón azokat a hallgatókat jutalmazta a Debreceni Egyetem, akik a yoUDay napján tartott ünnepélyes díjátadón edzőtáborozás vagy külföldi verseny miatt nem lehettek jelen – olvasható az unideb.hu oldalon.

Lenténé Puskás Andrea, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatóhelyettese elmondta, hogy az eseményen megjelent négy díjazott felkészülését jelentősen megnehezítette a COVID-19-járvány, de így is nagyszerű eredmények születtek, a sportolók példaértékűen teljesítettek a sportágukban és kiválóan szerepeltek a hazai és a nemzetközi megmérettetéseken.

A Debreceni Egyetem rektora kimagasló sportteljesítményéért Kiváló sportolói kitüntetésben részesítette Rivasz Tóth Norbertet, a Debreceni Egyetem jogi felsőoktatási szakképzésben tanuló hallgatóját, aki a Tokióban megrendezett XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon gerelyhajításban képviselte hazánkat és a Debreceni Egyetemet. Bár sérülés is hátráltatta a felkészülését, a 22. helyen végzett.

Elismerésben részesült Senánszky Petra uszonyos úszó sport- és rekreációszervezés szakos hallgató, aki 2021-ben az uszonyos úszó világbajnokságon 1. helyezést ért el női 100 m uszonyos gyorsúszásban (5 éve veretlen ebben a számban), női 50 m uszonyos gyorsúszásban, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként is első lett. A gyorsváltó világcsúccsal nyerte meg a versenyt, ezzel a 2022-es uszonyos úszó világjátékokra is kvótát szerzett. Emellett a sportolónő a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságon női 50 m gyorsúszásban olimpiai B szintet úszott.

Elismerést kapott Ökrös Janka sport aerobikos jogászhallgató, a Debreceni Flex-HD SE sportolója, aki a Bakuban rendezett világbajnokságon harmadik helyezést ért el és kvótát szerzett a jövő évi Világjátékokra, valamint az olaszországi Pesaróban idén ősszel megrendezett Európa-bajnokságon aerodance kategóriában nyert aranyérmet a csapattal.

Szintén elismerő oklevelet vehetett át Krajcsi Bence, a DEAC futsalcsapatának kapusa, aki sport és rekreációszervezés szakon tanul, a 2020/2021-es nemzeti bajnokság első osztályában 4. helyen végzett csapatával és meghívást kapott a felnőtt futsal válogatottba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában