tollasoztak

2021.09.13. 17:00

Rendhagyó testnevelésórákkal indították a tanévet a nyíracsádi diákok

Tollaslabdázni tanultak.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ki ne játszott volna gyermekkorában tollaslabdával? Senki számára nem volt ismeretlen a játék, mégis nagyon élvezték a Szent Piroska Görögkatolius Általános Iskola diákjai a Mester József és Szoták Kitti, a Debreceni Tollaslabda Klub versenyzői által tartott rendhagyó testnevelésórákat. A sportolók Garda László intézményvezető kérésére érkeztek Nyíracsádra, hogy szakszerűen ismertessék meg a gyerekekkel a labdajáték alapjait. Évfolyamonként az iskola minden tanulója részt vehetett a mozgalmas és izgalmas órákon, ahol megismerkedtek az immár olimpiai sportág alapvető szabályaival is. A tanulók nem is gondolták, hogy játék közben tanultak is: fegyelmet, figyelmet, és a szociális kompetenciáik is csiszolódtak.

Gulyás Jancsi, Kerti Gyuszi és Máté Botond koncentrált az ütés előtt | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Mester Józseftől azt is megtudtuk, hogy a tollaslabda korai gyakorlása pozitívan hat a mozgáskoordinációra, de az ütő helyes használata még az íráskészség fejlődésére is hat. A nap osztatlan sikerét látva Garda László igazgató keresi a lehetőséget, hogy „belophassák” a testnevelésórák valamelyikébe a népszerű labdajátékot.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Bollók Nóra és Kovács Viktória (elöl) is nagyon élvezte a játékot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában