vízilabda

2021.09.08. 09:44

Nagy célokkal vág neki az új szezonnak a DVSE

Szerdán este a vízilabda szerelmesei már tétmeccsen láthatják debreceni kedvenceiket.

A Szolnoki Dózsa elleni rangadóval elkezdi bajnoki menetelését a több fronton is megújult DVSE-Master Good. Még szokni kell a nevet is, hiszen ez az első merőben új dolog, ami megváltozott a hajdú-bihari pólósoknál: a költségvetés harminc százalékát magára vállalta Bárány László cége, aki cserébe névadó szponzorként jelent meg a klub háza táján. A kisvárdai futball életét régóta támogató cégvezető elmondta, hogy a családja számára az utánpótlássport nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen szerinte a fiatalokban van a jövő, belőlük lehet igazán építkezni. Szívesen áll oda a sportág mellé, és debreceni sikereket remél. Becsky István, a csapat elnöke a szezonkezdet előtt elmondta, hogy a debreceni vízilabda életében ez egy fantasztikus mérföldkő, ugyanis most először van névadó szponzorunk, ráadásul úgy, hogy nemrég majdnem megszűnt az egyesület.

Érkezők, távozók

Ami a keretet illeti, több érkező is van: köztük Török Béla, aki korábban magyar válogatott is volt. – Úgy vélem, a rutin és a tapasztalat az, melyet képviselek ebben a fiatal, dinamikus együttesben. Nagyon jósolni még nem merek a helyezésekkel kapcsolatban, hiszen nem ismerjük még egymást és a mezőnyt sem. Bízom benne, hogy példát tudok mutatni majd a társaknak is és egy eredményes idény vár ránk – nyilatkozta a világbajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa- és LEN Kupa-győztes, Egerből érkező rutinos pólós. Fülöp Bence neve is sokaknak lehet ismerős: Bajnokok Ligája-győztes, többszörös magyar bajnok átlövő a Szolnok, a Vasas és a Honvéd után most már a hajdúsági együttest erősíti. Ő elmondta, hogy nagyon erős lesz szerinte az idei bajnokság és az első ellenfelük is, a Szolnok, de szerinte ebben a csapatban benne van a potenciál, és akár a 7–8. helyre is odaérhet a szezon végén. Rajtuk kívül a már korábban Debrecenben pólózó Somlai Tamás is újra a DVSE-t erősíti. Korbán Richárd Tatabányáról csatlakozik a klubhoz, Molnár Lehel pedig a debreceni utánpótlásból lép egyet felfelé. A távozók névsora: Krasznai Bendegúz, Nagy Norbert, Tőzsér Dávid, Somorjai Péter, Oltean Sebastian. Az első nagy csata szerdán 19 óra 15 perctől vár a fiúkra a Debreceni Sportuszodában, a tavalyi bajnok Szolnoki Dózsa lesz az ellenfél.

Vezetői szemmel

– Jól sikerült a felkészülésünk. Az átigazolások kapcsán az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, ugyanis több debreceni nevelésű játékos is távozott a klubtól, de most már nincs idő ezen filozofálni, mennünk kell előre, szeretnénk stabil OB I.-es csapattá válni, és nem a ki­esés ellen harcolni – mondta Süveges Máté, a DVSE új vezetőedzője.

Az együttes új csapatkapitánya Smitula Gergő lett, aki az első forduló előtt elmondta, hogy igyekszik a lehető legjobban meghálálni a csapattól kapott bizalmat, saját nevelésű játékosként úgy érzi, hogy ez még nagyobb megtiszteltetés neki, de ugyanakkor még nehezebb feladatnak is véli a számtalan lehetőséget rejtegető pozíciót.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában