dvsc

2021.09.29. 13:35

Hét meccs, hat gól: bekezdett Ugrai Roland, aki nyáron Shane Tusuppal készült

A Loki támadója szerint az elvégzett munka hatása, hogy „megtalálja” a labda.

Telki 20210717 labdarúgás fekészülési mérkőzés Vasas DVSC Debrecen foto Török Attila Nemzeti Sport UGRAI ROLAND

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A DVSC támadójával, Ugrai Rolanddal közölt interjút szerdán a Nemzeti Sport. Ugrai tavasszal csatlakozott a klubhoz, jelenleg vezeti az NB I.-es góllövőlistát, és – mint az a beszélgetésből is kiderül – visszaverekedné magát a válogatottba.

Jó kezdet, de nem gondolom, hogy lenne okom elájulni a teljesítményemtől

– mondta hét meccsen elért hat góljáról a 28 éves támadó. – A kispesti időszak után, azt hiszem, a debreceni vezetőkben is volt kétely, ahogyan bennem is: láttak jól játszani, de tudták, voltak hullámvölgyek a karrieremben. Ezért márciusban abban maradtunk, az NB II.-es évad végéig csatlakozom, aztán meglátjuk, lesz-e folytatás. Nyolc mérkőzésen három gól és három gólpassz jött össze, de éreztem, sokkal többre lennék képes, játékban és erőnlétben egyaránt fejlődnöm kell. A Lokinál maradtam, és a nyáron mindent alárendeltem annak, hogy a legjobb formában kezdjem el az élvonalbeli idényt – tette hozzá Ugrai, majd azt is elárulta, utóbbi megjegyzésével a Shane Tusuppal való közös munkára célzott.

– Tudtam, hogy több futballistával is dolgozik. Amint véget ért az NB II.-es idény, két nap pihenő után elmentem Shane-hez a konditerembe, és egész nyáron napi öt-hat órát edzettem vele. Két nap erőfejlesztés, nehéz súlyokkal, rengeteget izmot átdolgozva, aztán két nap gyorsaságfejlesztés, kisebb súlyokkal, dinamikus gyakorlatokkal. Shane mindig ott volt, felügyelte az edzést. Ráadásul a Loki erőnléti edzőitől is kaptam futóprogramot, szóval, ez a nyár tényleg a munka jegyében telt el – mondta el a DVSC játékosa, aki szerint a csapat taktikája miatt változott a játékfelfogása is: korábban a szélen az egy az egy elleni szituációkat kereste, a Lokinál inkább többet kell beindulni a kapu elé.

Az elvégzett munka hatása, hogy „megtalál” a labda, sokszor hozok jó döntést, de még mindig több helyzet kimarad, vagyis van hová fejlődni

– fogalmazott Ugrai, majd a válogatottságra is kitért.

– Vannak rövid és hosszú távú céljaim. Ebből a szempontból a Loki profi közeg: sok játékos így van ezzel, és ha a céljaid elérése miatt jó értelemben egoista vagy, azzal nincs baj. Szeretnék sok gólt szerezni, de a csapatérdek az első, nem lehetek, és szerintem nem is vagyok önző a kapu előtt – leegyszerűsítve: ha jól játszom, ha jönnek a gólok, a gólpasszok, a csapat is sikeres lehet, ez a közös célunk. A válogatottba nyilván szeretnék visszakerülni, és ha ez motivációt ad, ha ezért képes vagyok sokat tenni a hétköznapokban, annak is a Loki látja hasznát – zárta szavait Ugrai Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában