Átigazolás

2021.08.03. 11:41

Újabb külföldi játékost igazolt a DEAC kosárlabdacsapata

Az amerikai Ivan Aska több európai országban is megfordult már.

Forrás: deac.hu

Újabb külföldi játékos kötelezte el magát a DEAC férfi kosárlabdacsapatához 2021-22-es idényre. A 204 centiméter magas, elsősorban négyes poszton bevethető amerikai Ivan Aska a macedón szuperligából érkezik a cívisvárosba – tudatta a deac.hu.

A floridai születésű magasember a Murray State egyetemén végezte tanulmányait, majd 2012-ben Belgiumban kezdte meg profi pályafutását a Leuven Bears gárdájánál. A 2014-15-ös és a 2015-16-os szezonban is meghívást kapott az NBA nyári ligájába, a Miami Heat és a Minnesota Timberwolves is bizalmat szavazott neki. Ezt követően visszatért Európába, Görögországban, és Franciaországban is megfordult, majd Izraelben és Dél-Koreában próbált szerencsét, mielőtt legutóbbi csapatához, a Rabotnicski Szkopjéhoz szegődött. Az észak-macedón főváros együttesének színeiben átlagosan huszonhét percet töltött a pályán, ami alatt 16,3 pontot, 6,9 lepattanót és 2,1 blokkot jegyzett.

A harmincegy esztendős kosaras a jövő héten csatlakozik a hajdúságiak keretéhez, minden valószínűség szerint már hétfőn Milenko Topics rendelkezésére állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában