Csak rajta múlik minden

2021.08.13. 10:22

Tehetségtámogató pályázaton nyert a hajdúszoboszlói tollaslabdázó

Édesanyja nevezte be Kígyós Keán Gábort a MOL Tehetségtámogató Sport pályázatra.

20210803 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Kígyós Keán Hajdúszoboszlói TSE tollaslabdázója.

Fotó: Molnár Péter

 

Kígyós Keán Gábor ütővel a kezében érzi magát jól | Fotó: Molnár Péter

A hajdúszobosz­lói tollaslabdázó, Kígyós Keán Gábor gyermekkorában sokféle sportágat kipróbált a kézilabdától kezdve a taek­wondón keresztül az asztaliteniszig. Komolyabban a labdarúgást és a tollast űzte párhuzamosan is a fiatal versenyző, aztán elérkezett a pont, amikor választani kellett, és a tollas maradt meg. – Azt szeretem benne, hogy egyedül vagyok és rajtam múlik minden, csak én ronthatok el vagy nyerhetek meg egy-egy meccset. Szerencsére Hajdúszoboszlón volt olyan edző, akihez járhattam és azóta is járok – árulta el. Az ifjú tehetség a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium 10. d biológia–kémia tagozatának éltanulója, ahova napi szinten busszal jár be. – Szerencsére az osztályfőnököm is sportoló volt világéletében, úgyhogy teljes mértékben támogatnak a suliban, ha verseny van, vagy esetleg olyan időpontban edzés, amikor óra lenne, akkor csak vinnem kell egy kikérőt és mehetek – árulta el a sportoló, akit elmondása szerint nem zavar, hogy amíg a többiek a nyári szünetüket töltik, ő akkor is tréningekre jár.

A szoboszlói tollasos különböző korosztályokban eddig tizenegy magyar bajnoki címet szerzett, illetve sok nemzetközi győzelem áll mögötte. – Sajnos a koronavírus miatt vagy másfél évig nem voltak megmérettetéseink, a visszatérést követően egy harmadik helyet szereztem, ezzel szerencsére elég közel állok ahhoz, hogy a szeptemberi Európa-bajnokság kvalifikációs tábláján benne legyek a legjobb nyolcban – mondta.

A MOL idén is meghirdette tehetségtámogató pályázatát – amire édesanyja nevezte be Kígyós Keánt –, amit el is nyert az ifjú sportoló. – Nagy segítség ez ahhoz, hogy fejlesszem magamat és az eszközeimet. Az ütőkön gyorsan szakad a húr, ezért úgy lehet nyugodt az ember, hogy akár 5-6 is van nála egy versenyen. Eddig én 2-3-al jártam, innentől kezdve ez szerencsére változik – mondta, majd kitért a díj egy másik nézőpontjára is. – Ez mégiscsak egy visszajelzése annak, hogy valamilyen eredményt elértem és jó úton haladok.

A hajdúszoboszlói tollaslabdázó jelenleg a szeptemberi szlovéniai Európa-bajnokságra készül U17-es korosztályban, ahol szeretne jó eredményt elérni, akár érmet is szerezni.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában