DVSC Schaeffler

2021.08.23. 20:00

Szabó Nina: napról napra jobb az összhang a társakkal

A nyáron igazolt játékosnak fekszenek az edző által kért taktikai elvárások.

DVSC-Nagybánya felkészülési mérkőzés női kézilabda

Fotó: Kovács Péter

Remekül érzi magát a DVSC Schaeffler együttesébe a nyáron igazolt Szabó Nina. A 19 esztendős irányító-átlövőnek nem volt teljesen ismeretlen Debrecen, hiszen Balmazújvároson kezdett el kézilabdázni és 14 évesen már a felnőttek között játszott a helyi NB II.-es csapatban. Aztán egy évvel később a Nemzeti Kézilabda Akadémiára (NEKA) került, majd onnan Kisvárdára, és végül a cívisvárosba. A fiatal játékmester rögtön a mély vízbe került, hiszen a gárda másik irányítója, Vámos Petra a tokiói olimpián szerepelt, így a felkészülési meccseken Szabó sok időt töltött a pályán.

– Nagyon jól érzem magam, örülök, hogy itt lehetek – válaszolta a Hajdú-bihari Naplónak Szabó. – Próbálom elsajátítani azokat az új elképzeléseket, amelyeket Szilágyi Zoltán vár tőlem. Múlt hét óta már itt van Petra is, sokat segítünk egymásnak edzéseken is, próbáljuk értelmezni, hogy mik a feladataink és azokat jól végrehajtani. Egyre jobban megtalálom az összhangot a csapattársakkal, főleg a beállókkal. Szilágyi Zoltán is nagy hangsúlyt fektet a lerohanásokra, a gyors középkezdésekre, ezekben nagy szerepet kaptam. Ez eddig távolabb állt tőlem, mert az előző klubjaimban ezeknek nem volt ennyire kiemelt jelentősége. Próbálok megfelelni az előadásoknak, szerintem én is és a csapat is jó úton haladunk – mondta el a kézilabdázó.

Már hét edzőmérkőzésen – 5 győzelem és 2 vereség az eddigi mérleg – van túl a DVSC, ezeken a találkozókon is látszott, hogy a dinamikus játékosnak fekszenek a tőle elvártak: lerohanáskor vagy a betöréseknél komoly szerep várhat rá a bajnokikon is. – Odafigyelünk a regenerációra, így annyira vagyok fáradt, amennyire a felkészülés jelenlegi szakaszában kell. Már a tavalyi játékoskeret is komoly erőt képviselt, de az érkezőkkel idén még előrébb léphet a csapat. Bízom benne, hogy az egész szezonban jó teljesítményt nyújtunk majd – nyilatkozta Szabó Nina, aki már nagyon várja a rajtot.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában