salakmotor

2021.08.27. 10:00

Krskóban visszavághatnak Magosiék

A három nemzet közös bajnokságának harmadik fordulóján állnak starthoz a magyarok.

20210820 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló 46. Debrecen Nagydíj salakmotor verseny. képen: Magosi Norbert #2

Fotó: Napló-archív

Folytatódik a salakmotoros magyar-szlovák-szlovén egyéni bajnokság, a debreceni, majd a szlovákiai Zsarnovicán rendezett verseny után Szlovéniában méri össze erejét a mezőny. A szombat este 20 órakor kezdődő harmadik fordulónak Krsko ad otthont.

A villanyfényes viadalon hazánkat a két SpeedWolf Debrecen-versenyző, Magosi Norbert és Kovács Roland, illetve Fazekas Dennis, Bárány Márk és a magyar licences bolgár, Milen Manev képviseli. A mieinknek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a pontvadászatot éppen két szlovén vaspapucsos, Matic Ivačič és Nick Škorja vezeti, ráadásul a sérült pilótákat tehetséges cseh és lengyel motorosokkal helyettesítik a szervezők. Érdekességképpen: három olyan külföldi vaspapucsossal találkoznak a mieink Krskóban, akik a 46. Debrecen Nagydíjon is kipróbálták magukat. A magyaroknak ezáltal esélyük lesz a visszavágásra, ugyanis Ivačič, Škorja és Petr Chlupač is valamennyi honfitársunk előtt végzett a cívisvárosban.

Magosi (kék sisakszínben) és Ivačič (sárgában) Krskóban csatázik szombaton | Fotó: Napló-archív

Csak emlékeztetőül, a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban megrendezett nyitófordulóban a két szlovén, Ivačič és Škorja vívtak nagy csatát az első helyért, melyet végül előbbi nyert meg egy látványos előzést követően. A magyaroknak nem igazán sikerült a viadal, hiszen egyetlen hazai salakszórót sem láthattunk a legjobb hat között.

A krskói fordulót követően már csak egy megmérettetés vár a mezőnyre, a negyedik s egyben záró etapot Nagyhalászban szeptember 11-én rendezik.

HBN

Startlista

1. Rastislav Cifersky (szlovák)

2. Tomasz Orwat (lengyel)

3. Jakub Valkovič (szlovák)

4. Petr Chlupač (cseh)

5. Denis Štojs (szlovén)

6. Anže Grmek (szlovén)

7. Magosi Norbert (magyar)

8. Bárány Márk (magyar)

9. Daniel Klima (cseh)

10. Fazekas Dennis (magyar)

11. Andrei Popa (román)

12. Milen Manev (bolgár)

13. Jaroslav Petrak (cseh)

14. Kovács Roland (magyar)

15. Nick Škorja (szlovén)

16. Matic Ivačič (szlovén)

A közös bajnokság állása

1. Nick Škorja (szlovén) és Matic Ivačič (szlovén) 36-36 pont, 3. Anže Grmek (szlovén) 28, 4. Denis Štojs (szlovén) 27, 5. Kovács Roland (magyar) és Milen Manev 21-21.

A magyar bajnokság állása 2 forduló után

1.Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 38 pont, 2. Milen Manev (Nagyhalász) 36, 3. Fazekas Dennis (Arenamoto, Vasad) 34, 4. Bárány Márk (Nagyhalász) 28, 5. Üveges Szabolcs (Arenamoto, Vasad) 23, 6. Füzesi Richárd (Arenamoto, Vasad) 12, 7. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) 11. (Füzesi és Magosi egy-egy fordulón állt starthoz.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában