A TITÁNOKAT VERTÉK

2021.08.22. 17:10

Két másodperccel a dudaszó előtt ütöttek győztes gólt a debreceni hokisok

Fotó: deac.hu

A harmadik előkészületi meccsét játszotta le szombaton este a DEAC együttese. A debreceniek ellenfele a Titánok csapata volt, akik ez idáig egy edzőmérkőzésen voltak túl. David Musial legénysége korántsem a legjobb felállásban lépett a jégre, a válogatott kerettag Hetényi Zoltán mellett nélkülözniük kellett a lábadozó Daleckyt, Vokla Rolandot és a megfázással küzdő Kozmát, valamint Szabó Kornélt is, írja a deac.hu.

A tudósítás szerint nagy vehemenciával indították a találkozót a debreceniek; Szeles Martinnak már az első percben három lövést kellett hatástalanítani. Ráadásul a vendégek gyorsan visszavágtak; Németh Kristóf ugrott ki és éles, lapos lövéssel megszerezte a farmcsapatnak a vezetést. A korongbedobás után tovább támadott a hazai gárda, folyamatosan kevergettek a Titánok harmadában, a vendégek azonban önfeláldozóan védekeztek. A 12. percben Gönczi Lajosnál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, emberhátrányba került a DEAC, de az esélyt kihagyta a vendégcsapat. A 11. percben elcserélték magukat a fehérváriak, ám hiába rohamozott a debreceni együttes, ők sem tudtak betalálni. A 17. percben Szeles hárította Sági veszélyes kísérletét, 19.51-nél azonban tehetetlen volt; Novotnytól indult a debreceni támadás, Hári jól húzott el a jobb oldalon, mintaszerű keresztpasszát Turcotte beverte, egyenlítettek az egyetemisták. Az 1. etapban végig fölényben játszott a DEAC, a vendégek csak pillanatokra tudták átvenni a kezdeményezést, de a gyors találatuknak köszönhetően az utolsó percig a Debrecen szaladt az eredmény után.

Fotó: deac.hu

A 2. játékrészt az eddigieknél bátrabb hokival kezdte a vendégegyüttes, kiegyenlítettebbé vált a játék. A 27. percben a DEAC harmadában az üresben helyezkedő Parragi elé került a korong – újra a fehérváriak szereztek előnyt. Pár másodperccel utóbb Kucsmát ültették ki a játékvezetők, az emberelőnyt kihasználták a debreceniek, szép akció nyomán Klimek átadását Sági küldte Szeles hálójába. A harmad felénél újra vezetéshez jutott a vendégcsapat, előbb még bravúrral mentett a gólvonalnál a debreceni védelem, a következő támadás végén azonban Kóger belőtte az eléje pattanó korongot. 38.53-nál sikerült döntetlenre módosítania az állást a hazaiaknak; Kuleshov passzát Spirko vágta be a vas alá. A részeredmény nagyjából megfelelt a játék képének.

A 3. harmadban a vendégcsapat megpróbált még feljebb kapcsolni. A 42. percben Fekete ütközte le Spirkót, a szlovák támadó csak nehezen tudott feltápászkodni a jégről. A debreceni emberfór kimaradt, a 48. percben viszont hátrányba kerültek, Sándor Flóriánnak kellett a büntetőpadra távoznia. Nem egészen egy perccel utóbb Molnár Dávidot is kiültették, akadt néhány meleg pillanat a debreceni kapu előtt, de végül is hibátlanul védekezett a DEAC. Az 51. percben sikerült átvenniük a vezetést; késleltetett kiállítás helyzetében Gönczi Lajos helyett mezőnyjátékos érkezett a jégre, majd Kloz pontos passzal indította Novotnyt, aki nem hibázott. Röviddel később Mazzag és Németh kerültek a büntetőpadra, fél percre rá Bertát is kiszórták, ismét kettős hátrányba kényszerült a Debrecen, védelmük azonban jól zárt, a farmcsapat nem talált fogást rajtuk. Az 55. percben Hári is 2 percet kapott, a vendégek pedig időt kértek, érezhető volt, hogy számukra ez az összecsapás többet jelent egy felkészülési mérkőzésnél. 56.28-nál sikerült is egalizálniuk, a góljukat Ambrus szerezte. Bár három és fél perc volt csak hátra, a DEAC láthatólag nem akarta, hogy a fehérváriak döntetlenre mentsék a találkozót. Az 57. perben Mazzag felső sarkos lövése kevéssel elvétette a kaput, de még mindig akadt izgalom;

2,1 másodperccel a dudaszó előtt Turcotte szöktette Klimeket; a kanadai bekk elhúzott, és kilőtte a felső sarkot.

A vártnál némileg nehezebben győzött a Debrecen a szívósan kapaszkodó fehérváriak ellen. A találkozón a kiválóan védekező vendégek három alkalommal szerezték meg a vezetést, a hazaiak azonban a meccs végére felülkerekedtek. Az egyetemisták augusztus 26-án, Nagytapolcsányban játsszák a következő edzőmeccsüket, a klubnál bíznak benne, hogy addig a sérült és beteg játékosaik is visszatérnek.

„A fiatalok jól hokiztak a játékidő nagy részében, a Titánok is jó teljesítményt nyújtottak a mezőnyben és a kapuban. Elégedett vagyok ezzel a győzelemmel. Ezután visszatérünk az edzésekhez, készülünk a szlovákiai túrára, remélem, hogy egyre jobban megy majd a játék. Számunkra most a szeptember 11-ei találkozó a legfontosabb, amikor a Fradival fogunk játszani. A mai mérkőzésen jól hokiztunk a támadó zónában, a védekezőben már kevésbé. A játék szervezésében kell előre lépnünk, de van még idő arra, hogy egy kicsit jobban megszervezzük a védekező játékunkat” – nyilatkozta a klubhonlapnak a mérkőzés után David Musial vezetőedző.

A tények

Felkészülési mérkőzés

DEAC – Titánok 5-4 (1-1, 2-2, 2-1)

2021.08.21. 18.30, Debreceni Jégcsarnok.

Gólszerzők: Turcotte, Sági, Spirko, Novotny és Klimek, illetve Németh, Parragi, Kóger és Ambrus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában